Predsjednik Volić: Naslov za stoti rođendan posljedica je dugotrajnog planiranja i rada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Proteklog vikenda u Hercegovcu su obilježili sto godina NK Hajduka Hercegovac, a prigodno, i prvenstveni naslov. Sportski je počela zabava, utakmicama najmlađih sekcija, dok su poslijepodne igrali veteranska selekcija Hajduka i NK Hrvatskog Dragovoljca iz Zagreba, a seniorska selekcija snage je odmjerila s Garićem iz Garešnice.

– Bilo je puno gledatelja, a u zabavnom djelu smo imali posebnu bakljadu, vrtnu zabavu, koncert na otvorenom, vatromet. Pekao se vol, bilo je prigodne zabave za sve generacije. Veteranska selekcija je okupila oko 80 igrača, što je pomalo nevjerojatno. Svi su osjetili taj trenutak i feštu napravili na razini stotog rođendana. Velik broj ljudi je prošao kroz selo, ali nije uopće bilo incidenta, a fešta je bila odlična i svi su se osjećalo kao domaći – pojašnjava Tihomir Volić, predsjednik NK Hajduka iz Hercegovca.

Po vokaciji odvjetnik, Volić je, pojašnjava, od 2014., otkako je preuzeo klub, točno znao što radi.

– Prvaci smo jer smo to dobro isplanirali. Kada sam preuzeo klub, postavili smo plan da za 100 godina budemo prvi. Tada su današnji prvaci bili tek golobradi juniori. Od tada smo ih pazili i s njima radili kako bi ih doveli do toga da ove godine budu prvaci. Ovo je plod desetogodišnjeg planiranja i ulaganja. Sve je bilo podređeno ovoj sezoni – priča i napominje da tako detaljno planira u svim sferama života.

No, nije samo plan bio potreban da se postane prvak za stoti rođendan kluba. Naravno, bio je potreban kvalitetan igrački kadar, ali i jak navijački duh. Toga u Hercegovcu ne manjka.

-NK Hajduk Hercegovac je jako poseban, vrlo smo specifični. Naš klub aktivno prate naši navijači, Grobljani. Oni stvaraju brazilsku atmosferu i pravi su navijači. Gostujuće ekipe se nikad ne osjećaju ugodno kod nas zbog publike koja piše za vratom, to je sportski neugodno za protivnika. Vrući teren u Hercegovcu uvijek se postiže odličnim navijačima – kaže naš sugovornik ponosan na činjenicu da osim samih mještana, Hajduk ima brojne simpatizere u gradovima i općinama diljem županije.

– Ljudima se valjda sviđa naše jedinstvo, u manjoj sredini je lakše homogenizirati ljude, pa se svi vole uključiti u taj “štimung” – kaže, iako napominje da je taj dobar osjećaj i jedinstvo posljedica višegodišnjeg rada starijih generacija. A kome će ti stariji prepustiti mjesto, kad su mladi već otišli iz Hercegovca tražiti negdje drugdje svoju sreću? No, da bi se osigurali, oni svoj jaki igrački kadar privlače iz svih dijelova županije.

– U globalu, idemo prema naprijed. U Hercegovcu živi 1100 ljudi, a mi imamo 6 nogometnih selekcija, preko 100 igrača, 6 trenera. S organizacijom kluba smo nadmašili svoje mjesto bar za 10 puta. Privlačimo mlade iz Grubišnog Polja, Velikog Grđevca i brojnih drugih mjesta, sve to na krilima naše pozitivne priče i jedinstva – pojašnjava Volić.

Da su nogometno posebni, pokazuje još jedna činjenica. Unatoč naslovu prvaka, u viši rang ne idu.

– Klubovi koji budu prvi i odluče se prijeći u viši rang natjecanja, često se ispušu i iduće godine padnu u niži rang nego što su bili. Ostat ćemo u ovom rangu, kako bi poradili na kvaliteti kluba. Pokušat ćemo opet osvojiti naslov prvaka u ovom rangu, pa ćemo nakon toga prijeći u viši rang, zasluženo – najavljuje Volić, no prije svega će još na nekoliko prigodnih načina obilježiti veliki stoti rođendan kluba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!