Dr. Fehir-Radanović: Jedno dijete je u teškom stanju, u stalnom smo kontaktu s kolegama iz Zagreba…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedno novorođenče iz bjelovarske bolnice kod kojeg je potvrđena zaraza enterovirusom u teškom je stanju, potvrdila je za Novu TV voditeljica Odjela pedijatrije u bjelovarskoj Općoj bolnici „Dr. Anđelko Višić“ Ivanka Fehir-Radanović. Dijete je prebačeno u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, a bjelovarski liječnici su u stalnom kontaktu s kolegama s Klinike.

-U dosta je teškom stanju, za njega se bori stalno, kazala je dr. Fehir Radanović, dodajući kako je još jedno dijete koje je prebačeno u Zagreb stabilno, kao i mališani u bjelovarskoj bolnici.

-Kod jednog je dokazan virus, kod drugih dvoje ćemo tek dokazivati. Dobrog su općeg stanja – kazala je liječnica, dodajući kako još uvijek nije poznati kako se virus probio u bolnicu.

-Nismo točno sigurni kako se to dogodilo. To su virusi koji se javljaju i ljetnim mjesecima i na ovim temperaturama. Netko tko je bio zaražen vjerojatno je došao na odjel, bilo da je to netko od posjetitelja ili netko od pacijenata, ne možemo to znati – kazala je liječnica.

Dr. Fehir-Radanović kaže kako je situacija za sada pod kontrolom, no nije isključena mogućnost da se zarazi još djece.

-Enterovirus najčešće zahvaća manju djecu, uzrokuje gastrointestinalne smetnje i vrlo je bezazalen. Može izazvati meningitis, vrlo blage simptome, povišenu temperaturu. Sad je u pitanju novorođenčad koje je puno, a to je najosjetljivija populacija, djeca koja još nemaju razvijen imunitet i ne znamo kako će oni reagirati na virus – kazala je dr. Fehir-Radanović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!