Evo zašto je Gradska plinara prijavila ŽUC i Natašu Koronc ministarstvu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Unatoč pritužbama više čelnika jedinica lokalne samouprave na njezin rad, a nedavno i direktora Gradske plinare Bjelovar Srećka Ezgete, ravnateljica Županijske uprave za ceste BBŽ i dalje tvrdi kako svoj posao obavlja u skladu sa zakonom te kako su optužbe na njezin rad neutemeljene.

Nakon što se na, prema njegovim riječima, nerealne i zakonski neutemeljene uvjete prilikom izgradnje plinovoda uz županijske prometnice u Kapeli požalio tamošnji načelnik Danijel Kovačec, njegove navode je potvrdio i Ezgeta, koji je istaknuo i slučaj sanacije plinovoda u Ivanskoj. Koronc je demantirala njegovu tvrdnju da je i ondje od izvođača radova zahtijevala dozvole i uvjete koje ne predviđa zakon. Ezgeta pak i dalje tvrdi da je riječ bila o izvanrednoj i po građane potencijalno opasnoj situaciji koju je bilo nužno hitno rješavati. Sva potrebna papirologija mogla se rješavati i kasnije, no po njegovu mišljenju ni tada nije bilo potrebno udovoljiti nekim zahtjevima Nataše Koronc jer isti nemaju uporište u zakonu.

-Da stvar bude gora, spomenuti kvar se dogodio na nerazvrstanoj odnosno lokalnoj cesti, a ne na županijskoj. Dakle ta prometnica čak i nije u nadležnosti ŽUC-a! – kazao nam je u prošlom razgovoru direktor Gradske plinare Srećko Ezgeta koji je u navodnim nepravilnostima u radu ŽUC-a obavijestio i resorno ministarstvo.

Portal Klikni.hr u posjedu je dokumentacije koja zorno prikazuje komunikaciju između ŽUC-a i Gradske plinare Bjelovar te Ezgetin dopis Ministarstvu, od trenutka kada je krenula sanacija plinovoda u Ivanskoj u veljači prošle godine. Ta konverzacija nije završena do danas jer se Ministarstvo još uvijek, ni godinu danas nakon otvaranja ovoga slučaja, o njemu nije očitovalo. Kako je tekla spomenuta konverzacija, pogledajte u nastavku.

  1. siječnja 2022. – ŽUC BBŽ Gradskoj plinari Bjelovar šalje popis uvjeta za sanaciju puknuća plinovoda u Ivanskoj

  1. veljače 2022 – Držeći da su uvjeti ŽUC-a nerealni, Gradska plinara u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture šalje zahtjev za tumačenjem uvjeta, uz opširno obrazloženje zbog čega ih sami drže neutemeljenima i nezakonitima

  1. veljače 2022. – ŽUC BBŽ šalje Gradskoj plinari zahtjev za sanaciju prekopa na mjestu na kojem se sanirao plinovod i ponavlja zahtjev za potrebnu dokumentaciju za samu sanaciju

 

  1. ožujka 2023. – Gradska plinara Bjelovara odgovara na raniji dopis ŽUC-a


PODIJELI S PRIJATELJIMA!