Ela Jelić: Od paklenih priprema na Boriku do europskog zlata!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčanka Ela Jelić ovoga vikenda postala je studentska prvakinja Europe u taekwondou. 

Ela je i aktualna prvakinja Hrvatske do 21 godine, a sve uspjehe ostvarila je napornim treniranjem u uspješnom taekwondo klubu ‘Omega’ iz Bjelovara pod budnim okom trenera Ivana Daskijevića. 

Razgovarali smo s europskom prvakinjom Elom Jelić i trenerom Ivanom Daskijevićem. 

-Ovo je stvarno veliki uspjeh i iznimno sam ponosna. Jako dobro sam odradila pripreme, osjećala sam se izvanredno i imala sam osjećaj da mogu doći do zlata i na kraju to se ostvarilo – kaže nam Ela koja je upravo završila prvu godinu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. 

-Treniram cijelo vrijeme, nema kod mene prestanka, ali naravno da smo trener i ja još stisnuli gas prije europskog prvenstva. Trenirala sam u dvorani i puno na bjelovarskom Boriku. Bilo je jako teško jer na vrhuncu priprema bio je i ona toplinski udar. Tako da sam se osjećala kao da treniram u sauni. Baš je bilo pakleno, ali sav taj trud se isplatio – rekla nam je Ela koja taekwondo trenira od pete godine života i koju smo upitali koji su joj daljnji ciljevi. 

-Sada čekam da vidim hoću li ići na studentsku Univerzijadu, to mora Savez odlučiti. Nastavljam trenirati, a u studenom me čeka Europsko prvenstvo do 21 godine u Bukureštu i vjerujem u dobar rezultat i tamo. Idem korak po korak, naravno da imam velike ambicije i snove. Velika mi je želja nasupiti na Olimpijskim igrama, ali to je još daleko i vidjet ćemo – rekla nam je ova vrhunska i uspješna bjelovarska sportašica. 

Trener Ivan Daskijević nije krio oduševljenje Elinim naslovom prvaka Europe. 

-Znali smo mi u klubu da je ona najbolja, samo da se to potvrdi treba tempirati formu i biti jako koncentriran u borbama. Tako je bilo i zasluženo je postala studentska prvakinja Europe – kaže nam Daskijević i nastavlja. 

-Trenirali smo u dvorani i na Boriku, dobro smo pogodili tajming za vrhunac forme i sve se odlično posložilo. Ela je jedna strašna sportašica, prvakinja Hrvatske U21, sada studentska prvakinja Europe, dvije godine za redom je najbolja sportašica Bjelovara, a uvjeren sam da će i na Europskom prvenstvu u Bukureštu imati puno toga za reći – kazao nam je Daskijević koji je uspješan trener u klubu ‘Omege’. 

-Imamo oko 150 članova. Treniramo kvalitetno i marljivo što se i vidi po rezultatima – kazao je za kraj Daskijević. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!