Bliži se 26. Maraton lađa na Neretvi: Evo kakve rezultate očekuju bjelovarske veslačke snage!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon višemjesečnih priprema i odrađenih posljednjih treninga, vrijeme je da bilogorski veslači maratonci još jednom na Neretvi predstave svoj Bjelovar. I ove godine, na 26. Maratonu lađa, Bjelovar će predstaviti ženska ekipa Sparti te dvije muške Argonauti i Šumari. Dok djevojke danas izvlače svoje startne pozicije za sutrašnju žensku utrku na temelju prošlogodišnjeg svog rezultata, veslače večeras očekuje brzinska utrka prema čijem rezultatu će također birati svoju početnu poziciju na subotnjem maratonu koji će od 17 sati na drugom programu izravno prenositi i HRT. Kako otkrivaju kapetanica Sparti Marija Zlatić i kapetan Argonauta Rajko Rajić, atmosfera na Neretvi je izvrsna, a očekivanja vrlo visoka što je sjajan poziv da narednih dana svi bodrimo naše ekipe.

Visoka očekivanja

– Jučer smo stigle, odradile smo dva treninga, a pred nama je sada 24 sata odmora do sutrašnje ženske utrke koja starta u 18.30 sati. Vesla se 10 kilometara na Neretvi od Metkovića do Opuzena, u lađi će nas biti 12, a jedna djevojka je u rezervi. Što smo trenirale, trenirale smo, a sada samo čekamo nastup. Ekipa je dobra, sve smo zdrave, dobro se osjećamo, a atmosfera je lijepa. Pune smo energije i jedva čekamo start da vidimo što smo radile čitave godine – kazala je kapetanica  Zlatić napominjući kako je najvažnije da sve žive i zdrave završe utrku, ali i otkrivši kakav rezultat priželjkuju naše djevojke.

– Što se tiče rezultata, bila bih presretna da osvojimo jednu od medalja, a ako nam to ne pođe za rukom, bile bismo zadovoljne i jednim od prvih pet mjesta. Zaista smo dovoljno radile da to ostvarimo. Spremale smo se da budemo na postolju, a uz malo sreće, koja ponekad igra veliku ulogu, to ćemo i ostvariti. Konkurencija je sjajna. Teško je izdvojiti bilo koga. Svi su puno trenirali i svi su došli spremni, a sutra ćemo vidjeti tko će biti najbolji od 12 ekipa – kazala je Zlatić čijim Spartama će sutrašnja utrka biti peta utrka na Neretvi.

Odlična atmosfera

– Prvi navijači već su počeli pristizati, a veći broj očekujemo sutra. Zahvaljujemo svima na podršci koju dobivamo putem lijepih komentara na društvenim mrežama i putem poziva, ali veliko hvala i svim našim sponzorima zahvaljujući kojima smo uopće mogle doći na Neretvu. Svi su imali sluha za nas – od Grada i Županije do domaćih poduzetnika. Nadam se da će svi biti ponosni na nas i da ćemo Bjelovar predstaviti u što ljepšem svjetlu – kazala je Zlatić.

Medalju priželjkuju i Argonauti čiji je kapetan Rajko Rajić također naglasio jaku konkurenciju, ali i odlično spremnost svoje ekipe.

– Konkurencija je jako dobra. Imamo sedam do osam ekipa koje mogu konkurirati za medalju, a među njima smo i mi. Naš cilj je plasman među pet najboljih ekipa, a ako se ukaže prilika, napast ćemo i medalju. Dečki se dobro osjećaju, dobri smo na vodi, dat ćemo sve od sebe, a nadam se da ćemo se u Bjelovar vratiti s medaljom. Sve ekipe su puno radile. Mi smo sa suhim pripremama u teretani krenuli u studenom, a na vodu smo izašli početkom svibnja. Ove godine smo prvi put nakon 2016. godine kompletne pripreme odradili na ribnjacima u Paljevinama na čemu zahvaljujemo PP Orahovica koji su i nama i Spartama i Šumarima omogućili veslanje tamo – istaknuo je Rajić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!