U II. osnovnu školu Bjelovar kreće čitav razred prvašića više nego lani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pred nama je još jedna školska godina, a u ponedjeljak će u školske klupe na području grada Bjelovara sjesti točno 2880 učenika, od koji je 327 prvašića što je pet više nego prošle godine.

– Škole su spremne, a udžbenici su na školskim klupama. Iako govorimo o besplatnim udžbenicima, činjenica je da mi građani sve to platimo kroz različita davanja državi, no važno da je novac usmjeren u obrazovanje jer ipak su djeca naša budućnost. Uz besplatne udžbenike, tu je i nastavak besplatne kuhinje, a cilj je da naša djeca jedu zdravo, domaće i lokalno zbog čega smo sklopili ugovor s nutricionisticom Margitom Zlatić. Paralelno, našim poljoprivrednicima olakšavamo plasman na tržište – kazao je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić prilikom današnjeg obilaska bjelovarske II. osnovne škole. Grad Bjelovar nastavlja i sa sufinanciranjem radnih bilježnica, a sam natječaj za sufinanciranje će biti otvoren od 18. rujna do 2. listopada.

– Kupnju radnih bilježnica i radnog materijala za djecu od prvog do četvrtog razreda sufinanciramo s 30 eura te s 55 eura za učenike od petog do osmog razreda. Također, našu djecu će dočekati 52 pomoćnika u nastavi što je vrlo važno, a novac smo osigurali kroz europski projekt, ali i gradski proračun. Uz pomoćnike, imamo i produženi boravak koji je vrlo tražen kod učenika prvih i drugih razreda. Pohađa ga 285 učenika za što je Grad Bjelovar u svom proračunu osigurao 162 tisuće eura. Isto tako, nastavlja se projekt e-tehničari. Spomenut ću i jednosmjensku nastavu na koju će Grad Bjelovar prijeći vrlo skoro i to izgradnjom šeste osnovne škole, odnosno područne IV. osnovne škole – kazao je Brajdić te dodao kako je pokošeno oko svih autobusnih kućica te kako su iscrtani pješački prijelazi, a posebice smo pazili na one u blizini škola kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine.

Da je II. osnovna škola Bjelovar također spremna za ponedjeljak potvrdila je ravnateljica njezina Ines Kapša.

– Druga osnovna škola će u ponedjeljak biti spremana za svih svojih 696 učenika. Posljednje pripreme su u tijeku. Ove godine imamo pet prvih razreda što je za jedan razred više nego lani. Zahvalila bih Grad Bjelovaru koji nam je odobrio još jednu grupu produženog boravka. Interes je velik, roditelji 44 prvašića, odnosno 106 učenika, želi da njihovo dijete pohađa ovaj program u kojem djeca i ručaju i pišu svoje domaće zadaće – istaknula je Kapša.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!