[FOTO] Ministar Filipović oduševljen Dolinama: Pa vi ste centar izvrsnosti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zahvaljujući nedavnom dovršetku izgradnje sortirnice i kompostane, Bjelovar je jedan od rijetkih hrvatskih gradova s cjelovitim sustavom gospodarenja otpadom. Centar za upravljanje otpadom Doline pored Bjelovara u kojemu se nalaze sortirnica i kompostana u četvrtak su obišli ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković koji su u društvu domaćina, gradonačelnika Darija Hrebaka i bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića govorili o daljnjim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu.

Ministar je obišao i gradilište u prigradskom naselju Gornje Plavnice gdje su u tijeku radovi na odvodnji vrijedni gotovo milijun eura, a završetak se očekuje do kraja listopada. Već je napravljeno 2,8 kilometara cjevovoda, a trenutačno se izvode radovi na priključcima.

„Cjeloviti sustav gospodarenja otpadom Bjelovar pozicionira u centar izvrsnosti u tom segmentu. Treba reći i da Hrvatske vode prate Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju i to na način da sve svoje znanje, vještine, ali i raspoloživa sredstva alociramo u ovaj dio Lijepe naše”, istaknuo je ministar Filipović dodavši da je do sada na područje spomenute županije u vodno-komunalnu infrastrukturu uloženo više od 50 milijuna eura.

„Osiguranje pitke vode je iznimno važno jer na takav način podižemo kvalitetu života, ali idemo prema smjeru održivog upravljanja vodama”, naglasio je ministar Filipović.

Radni posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ministar Filipović započeo je obilaskom gradilišta podzemnog skladišta plina u Grubišnom Polju, strateškom projektu Vlade RH i najvećem energetskom ulaganju na području te županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!