Hrebak: Tražit ćemo očitovanje Fortenove, što su oni tu radili?!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski vatrogasci s osam vozila i 15 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe gase požar koji je izbio u zapuštenom i desetljećima nekorišenom pogonu bivše Bjelovarske industrije mesa koji je u vlasništvu Fortenove grupe.

Davor Đalog, glavni zapovjednik JVP Bjelovar, istaknuo je da su vatrogasci sa svim raspoloživim snagama na teren izašli oko devet sati po dojavi o požaru u industrijskom objektu, te da gori građevinski i izolacijski materijal. Informacija o ozlijeđenima za sada nema, a Đalog je napomenuo da su dodatne vatrogasne snage u pripravnosti.

Na požarište je došao i gradonačelnik Dario Hrebak koji je od građana čuo da se u ranojutarnjim satima dogodila i eksplozija. Kazao je da od vlasnika, Fortenove, nije dobio nikakve informacije te da su mu iz te tvrtke prethodno kazala da se obavljaju radova na demontaži tog industrijskog postrojenja.

„Ovdje je riječ o privatnom vlasništvu i puna odgovornost je na strani Fortenove. U ime građana i Grada Bjelovara tražimo očitovanje tvrtke o tome što se ovdje dogodilo i koje su radove obavljali, jer je očito da je ovo nešto više od razmontiravanja”, poručio je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!