Ceh ugostitelja apelira: Maknite iz ponude potencijalno rizična pića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon otkrivenih slučajeva trovanja koja se dovode u vezu s konzumacijom spornih gaziranih pića, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore poziva ugostitelje da zaštite svoje goste i svoje poslovanje te da do zaprimanja više informacija i potvrda o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda maknu iz ponude sporna gazirana pića.

– U javnom prostoru kola velik broj informacija. S obzirom na to da ne raspolažemo službenim informacijama i uputama, a ne želimo imati nove slučajeve ugrožavanja zdravlja naših gostiju, predlažemo u potpunosti iz ponude maknuti potencijalno rizične proizvode i ostvariti pravo na povrat. Kao ugostitelji dužni smo zaštititi svoje goste, a kao Ceh dužni smo zaštititi svoje ugostitelje – poručuje predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Franz Letica. Sličnog stava je i predsjednik Ceha ugostitelja Bjelovarsko-bilogorske županije, poznati bjelovarski ugostitelj Srećko Koljić u čijim se ugostiteljskim objektima, otkriva, posljednja dva dana ne poslužuju sporni proizvodi.

– Tek trebamo dobiti mišljenje nadležnih državnih institucija, ali osobno već dva dana ne prodajem proizvode Coca-cole i čekam daljnji naputak državnih institucija – ističe Koljić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!