U napetoj atmosferi na Maksimiru Hrvatska izborila Euro.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nisu ti Armenci neki autsajderi. Znaju s loptom, čvrsti u kontaktu, brzi protok, automatizam, spremni na nadigravanje. Vidjelo se to već u prvih pet minuta. Premda su Vatreni nakon pet minuta preuzeli posjed, teško su stvarali prigode. A onda je Livaković obranio mrtvu šansu armenskom napadaču i kao da smo odlučili pokazati da se i mi nešto pitamo. Uzeli su Vatreni malo više rizika u igri, gol je visio u zraku. Stjecao se dojam da će prva lopta koja prođe zadnju liniju armenske obrane zavrsiti u mreži Čančarevića.
Tako je i bilo. Povratnik Sosa, koji se mučio do tada, pogodio je Budimira u trepavicu na pet – šest metara i lopta je odsjela u mreži. Dalić je upravo to i tražio, zato je uvestio Sosu u momčad, a Gvardiola vratio na stopera, u odnosu na posljednji dvoboj protiv Latvije.

U nastavku smo zaigrali kao da gubimo 2:0. Brzi protok lopte, više okomitosti, niz udaraca na gol. Armenski golman imao je broj obrana koji je prikladniji statistici rukometnog golmana, ali lopta nije htjela u gol. Armenci u drugom dijelu nisu napravili baš ništa.

No, to sve sada više nije važno. Hrvatska je na svom sedmom Europakom prvenstvu, šestom uzastopnom i na svom trinaestom velikom natjecanju.

AJMOOOOOO

(KN,FAH)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!