Dario Kudumija: Svašta se priča, ali ovo je prava istina o financiranju kluba…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rukometni klub Bjelovar na kraju polusezone u 1. HRL Sjever osvojio je drugo mjesto te zaostaje za vodećim Čakovcem pet bodova. Rezultat je to koji trenutno ne uljeva nadu da će bjelovarski rukometaši osvojiti prvo mjesto i ekspresno se vratiti u Premijer ligu. Štoviše, u posljednjem kolu prvenstva Bjelovar je upravo od Čakovca stradao sa čak 16 pogodaka razlike što je jedan od najvećih poraza kluba u posljednjih 15-ak godina. 

Posljednjih dana u gradskim kuloarima puno se pričalo o razlogu takvog rezultata, pa i o financiranju kluba stoga smo odgovore na ta pitanja otišli potražiti na adresu broj 1, predsjednika i alfa i omege kluba Darija Kudumije. 

Katastrofalan rezultat, ali…

-Svašta se priča, svašta se piše, a nitko ne nazove da pita što želi znati i da ja odgovorim. Dakle, rezultat u Čakovcu je bio katastrofalan i to je najveći poraz od kada sam ja predsjednik kluba. Pa nismo 16 razlike gubili od najjačeg Zagreba i Nexea i nema tu sada nekog bježanja od odgovornosti, da pukli smo k’o kokice u Čakovcu. E, sad malo tko zna da smo imali pet igrača s koronom koji su bili totalno skršeni, osim njih imali smo i ozlijeđene igrače, plus loš dan i kada se sve to spoji dogodi se što se dogodi – kazao je predsjednik Kudumija kojeg smo upitali kako je zadovoljan sa polusezonom i što očekuje od nastavka.

-Željeli smo biti prvi, ali mislim da će to biti teško pokraj Čakovca jer sada ovisimo o njihovim kiksevima, no kao drugi idemo u kvalifikacije za Premijer ligu. Te kvalifikacije su dva dana, dvije utakmice i tu je uvijek sve moguće. Gledajte, ja sam predsjednik osam godina i nikada nismo imali ovoliko pehova kao ove polusezone. Dovedemo odlično lijevo krilo, Leona Lukačeca koji se ozlijedi u trećem kolu i znači praktički cijelu polusezonu igra ozlijeđen ili uopće ne igra zbog ozljede. Dva lijeva vanjska Šukman i Komar potrgaju križne ligament i neće se vratiti do kraja sezone, a i treći lijevi vanjski nam je bio ozlijeđen do sredine studenog. Dva srednja su nam bila ozlijeđena, jedan cijeli rujan, a drugi vuče ozljedu koljena cijelu polusezonu. Šta da vam kažem, pa i trener nam je u dvorani na tribini slomio nogu i njega nismo imali dva kola. Pa to sve Barcelona ne bi izdržala – priča nam Kudumija koji kaže da je cilj da se sada tijekom blagdana svi odmore i da se čiste glave krene u pripreme. 

U klub uđe više od 110 tisuća eura sponzorskog novca

-Ostaje trener Čagalj i većina igrača ostaje, priključit ćemo perspektivne mlade, nastavit ćemo se uigravati i imat ćemo sigurno bolju polusezonu. Mislim da zaista nije moguće da opet imamo toliko pehova – kazao nam je Kudumija kojeg smo upitali za financijsku stranu kluba. 

-Ja sam predsjednik sada već osam godina. Kada sam došao bila je loša situacija, ali smo se brzo konsolidirali. Gledajte, opet kažem, priča se svašta, piše se svašta, ali mene konkretno nitko ništa ne pita i onda svašta ispadne. Dakle, istina je da nama Grad financijski izdašno pomaže s nekih 140 tisuća eura. Naš proračun ove godine je 270 do 280 tisuća eura. Kada se oduzmu članarine, znači treba naći oko 110 tisuća eura da se pokrijemo. E, sada oni koji pričaju neke stvari, evo neka oni nađu godišnje više od 100 tisuća eura sponzorstva. Koji klub u Bjelovaru, osim Mladosti iz Ždralova i Renata Radića ima nekoga tko donese više od 100 tisuće eura u klub. Taj novac je ili od mene i moje firme ili od kruga ljudi oko mene, a slobodno pitajte koliko ostali klubovi imaju konkretnog privatnog to jest sponzorskog novca – poručio je Kudumija i nastavlja. 

-No, želim istaknuti da nije sve u prvoj ekipi. Mi imamo u pogonu više od 200 klinaca, imamo sedam ekipa, veliki broj trenera. Velika mašinerija je sve to i to naravno košta – poručio je Kudumija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!