Hrvatske ceste obnavljaju prometnu ‘žilu kucavicu’ Daruvara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Državna cesta DC5, prometna žica kucavica Daruvara, uskoro ide u obnovu. Hrvatske ceste pokrenule su javnu nabavu za izvođača radova na poslu procijenjene vrijednosti od 565 tisuća eura bez PDV-a, a rezultati bi mogli biti poznati već u veljači iduće godine.

Obnavljat će se oko 1,8 kilometara ceste, a zahvat počinje na ulasku u grad neposredno nakon križanja s Ulicom Franje Kuhaća, prolazi kroz cijeli grad te završava neposredno prije novoizgrađenog rotora na križanju DC5 s ulicama Stjepana Radića i Petra Zrinskog. Uz cijelu dionicu s obje strane nalaze se stambeni objekti s direktnim prilazima na državnu cestu, a na području zahvata postoji i sedam križanja s gradskim prometnicama, kao i jedno semaforizirano križanje sa državnom cestom DC26. Osim asfaltiranja, jedan do osnovnih ciljeva projekta, navode u Hrvatskim cestama, je uređenje pješačkih staza koje će se u potpunosti obnoviti.

Značajan zahvat na prometnoj opremi je zamjena postojećeg semaforskog sustava novim na križanju DC5 i DC26, ali i uređenje križanja DC5 i ŽC3287 (Ulica Petra Zrinskog) koje se iz klasičnog T raskrižja s lijevim skretačima pretvara u montažno kružno raskrižje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!