Delta Winter Rally: 40 posada iz 5 zemalja jurit će čazmanskim krajem!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Čazmi je najavljena utrka kojom počinje reli sezona u Hrvatskoj. Radi se o Delta Winter Rally Showu u Čazmi koji će i ove godine makadamske i šumske puteve pretvoriti u reli stazu na kojoj će nastupiti čak 40 posada iz pet zemalja. Organizaciju potpisuje AK delta uz pokroviteljstvo Grada Čazme i Bjelovarsko bilogorske županije.

Robert Tatarić, potpredsjednik organizacijskog odbora ovogodišnjeg Delta Winter Rally Showa ispričao je kako će ove godine sudjelovati 40 posada iz čak 5 zemalja, među kojima su i svi dosadašnji pobjednici.

-Raduje me da imamo velik broj sudionika, sad već 40-ak posada – rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak i dodao – staza je odlična, barem ono što čujem od vas organizatora i trkača koji nastupaju.

Spomenuo je Pirak i važnost relija za samu Čazmu – turistički je isto značajno za naš grad, tu su i neka noćenja, tu je i neki boravak ljudi koji ovdje ne žive, a dođu u naš grad i ja se nadam da će biti dobro servisirani u tom smislu.

-Drugu godinu se mi kao županija uključujemo da pojačamo ovu hvalevrijednu priču – rekao je župan Marušić i dodao – Drago mi je da ta priča raste iz godine u godinu tako da ovaj vikend 40 posada bude prisutno.

-Naravno da ćemo mi kao Bjelovarsko bilogorska županija i dalje stajati uz ovo i uz slične projekte koji doprinose razvoju, ali ovo je prije svega jedan dobar turistički brend, kako grada Čazme, tako Bjelovarsko – bilogorske županije i Hrvatske jer i dosta vozača dolaze iz susjednih zemalja tako da je to jedan hvalevrijedan reli show i drago mi je da smo mi domaćini ovdje.

Direktor utrke ovom se prilikom ispričao svim Čazmancima na inkomodaciji koju im Delta Winter Rally Show možda radi.

-Petak krećemo u 11 s otvaranjem servisa i dolaskom posada – rekao je direktor utrke Marko Cvitković i najavio – Sve što je bitno u principu kreće u subotu. Od 11 do 14 imamo shakedown koji služi za pripremu auta i kratki trening vozačima. Nakon toga je ceremonijalni start u 16 sati u centru Čazme gdje će biti predstavljanje vozača te u 17:01 kreće prvi brzinski ispit. U 18:24 kreće drugi brzinski ispit i time završava prvi dan.

Program u nedjelju kreće nešto ranije te je cijeli dan rezerviran za brzinske ispite.

-U nedjelju krećemo već u 9 ujutro. U 9:01 iz Donjeg Miklouša prema Šimljaniku i to je treći brzinski ispit. U 10:31 krećemo natrag iz Šimljanika prema Donjem Mikloušu, imamo servis i kratka pauza, u 12:31 kreće opet iz Miklouša u Šimljanik i u 14:01 kreće zadnji brzinac iz Šimljanika u Miklouš – najavio je nedjeljni program Cvitković pritom najavivši i proglašenje pobjednika koje je po programu u 17 sati u kavani Ana.

Na makadamu čazmanskog kraja i ove će godine nastupiti i lokalne snage, ove godine su to Čazmanac Marko Devčić i legenda hrvatskog automobilizma Davor Jurjević.

-Ovo je čisti finski reli. Brz, sklizak, izazovan, svi vozači s kojima sam kontaktirao, a manje-više ih sve znam, su oduševljeni s tim brzincem i svi se s guštom dolaze tu vozit – ispričao je Jurjević.

FOTO: Facebook delta winter rally show


PODIJELI S PRIJATELJIMA!