Mrzlečki: Vozila su sigurna, a zastrašivanje javnosti skandalozno! Odgovorni za to će snositi posljedice.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Skandalozne i opasne. Tako je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Nenad Mrzlečki ocijenio tvrdnje dijela zaposlenika Zavoda, predvođenih Siračaninom Tomislavom Petrušićem, o neadekvatnim i po život opasnim vozilima za prijevoz pacijenata. Kako bi još jednom demantirao informaciju koja se prije nekoliko dana poput požara proširila medijima, Mrzlečki je danas sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je još jednom, s direktorom tvrtke koja je isporučila vozila, Marijom Medvidovićem, poručio kako pacijenti nemaju razloga za zabrinutost.

-Vozila su potpuno sigurna i adekvatna, u skladu su sa svim važećim propisima i pravilnicima te su testirana i atestirana – kazao je Mrzlečki.
Sigurna su bila, tvrdi Medvidović, i prije nego što su prije tri dana, nakon pritužbi zaposlenika daruvarske Ispostave Zavoda i snimke ne kojoj osoba na nosilima tijekom vožnje dramatično odskakuje od podloge, vraćena dobavljaču na doradu.

Manipuliranje sa snimkom

Do dramatičnog poskakivanja zaposlenika Hitne koji je u spomenutom videu glumio pacijenta došlo je, kaže Medvidović, zbog manipuliranja ovjesom koji je tada bio na vozilu, a koji ima mogućnost reguliranja tvrdoće. Medvidović drži da se na spomenutoj snimci vozilo kretalo brzinom od 50 do 70 kilometara na sat po hupserima, dok osoba na nosilu nije bila vezana, a tlak u zračnim jastucima bio je na maksimumu.

-Ovjes koji je u tom trenutku bio na vozilu neadekvatan je samo ako netko ima zle namjere te ga odluči zloupotrijebiti. Stoga smo mi, nakon što smo dobili informaciju o tome što se dogodilo ovjes na spomenutim vozilima vratili na tvorničke postavke – kaže Medvidović, tvrdeći da su i sada vozila potpuno sigurna, i za pacijente, i za zaposlenike.

Dodao je kako se on i njegovi zaposlenici nikad do sad još nisu našli u situaciji da za potencijalni problem s vozilima doznaju iz medija, kao što je bilo u ovom slučaju, a istup daruvarskih hitnjaka ocijenio je kao stvaranje političkog pritiska.

Nenad Mrzlečki naglasio je i kako su vozila, koja su koštala 182 tisuće eura, nabavljena putem javne nabave, potpuno transparentno i u skladu sa zakonom.

Sankcije za odgovorne

Demantirao je i Petrušićeve tvrdnje da je Zavod devastiran, ističući kako je nakon dugog vremena za županijska ustanova konačno opet u plusu. Mrzlečki je i izrazio žaljenje što se na današnjoj tiskovnoj konferenciji nije pojavio Tomislav Petrušić kojeg drži odgovornim za nepotrebno širenje panike i uznemiravanje javnosti.

Zbog toga će, kaže Mrzlečki, Petrušić i ostali zaposlenici koji su u javnost plasirali netočne informacije snositi sankcije, a o tome kakve će one biti prirode, šef Zavoda još se konzultira s pravnicima. Petrušić je pak, odgovarajući na poziv na pressicu, Mrzlečkom poručio da ga takva događanja ubuduće zove barem 24 sata ranije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!