Potpisan ugovor za idejni projekt gimnazijske dvorane i podzemne garaže. Evo detalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska Gimnazija dobit će novu sportsku dvoranu s dodatnim učionicama, ispod čega će se nalaziti podzemna garaža za 50-ak auta. Vijest je to koju je portal Klikni.hr početkom prosinca ekskluzivno objavio. 

Nakon provedenog javnog savjetovanja, projekt je dobio svoj nastavak, poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Nakon provedenog javnog savjetovanja i razmatranja pristiglih prijedloga, mišljenja i primjedbi, u ostvarenju važnog projekta izgradnje dvorane Gimnazije Bjelovar učinjen je novi važan korak – piše u dopisu iz Županije i dodaju.

-Po provedenoj Javnoj nabavi odabrana je projektantska tvrtka AG PLANUM d.o.o. Zagreb koja će izraditi idejno rješenje i idejni projekt. Prema ugovoru koji su u uredu župana potpisali ravnateljica Gimnazije i predstavnici odabrane tvrtke, rok za izradu je dva mjeseca.
U navedeni rok se ne ubraja vrijeme potrebno za ishođenje posebnih uvjeta, uvjeta za priključenje i potvrde za projekt, odnosno on počinje teći tek od trenutka dobivanja istih.

Izgradnja dvorane Gimnazije je jedan od strateških projekata Bjelovarsko-bilogorske županije čijom će se realizacijom zadovoljiti ne samo potrebe učenika i profesora ove škole, nego i šire zajednice. Podsjetimo uz dvoranu bi se trebale izgraditi i dodatne učionice te gradnja podzemne garaže s pedesetak parkirnih mjesta koja bi trebala olakšati parkiranje u središtu grada.
Važno je napomenuti da se projekt planira tako da bude prihodovan i samoodrživ – naveli su iz Županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!