U Bjelovaru otvoren jedan od najvećih kuglačkih turnira u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kuglački klub Bjelovar ostvario je povratak u Prvu hrvatsku kuglačku ligu osvojivši prvo mjesto u 1. B ligi. Također, danas je otvoren i 3. Memorijalni kuglački turnir Luka Mijić koji će trajati do 14. lipnja. 

Zbog svega navedenog, danas je Kuglački klub Bjelovar posjetio Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika grada Bjelovara. 

-Drago mi je što sam ponovno ovdje u našoj kuglani u Bjelovaru. Hvala vam stvar zato što ste dosljedni, što cijenite ljude i održavate spomen na tragično preminulog našeg igrača Luku Mijića. Ovo je treći Memorijalni turnir, hvala vam i održavajte ovu tradiciju i dalje. Hvala vam zajedništvu koje nas drži. Čestitam na ulasku ponovno u najviši rang natjecanja, vi to stvarno zaslužujete. Ovdje je više od 30-ak aktivnih članova koji se bave kuglanjem, što malih što starijih. Mi iz Grada smo tu uvijek da pomognemo onoliko koliko možemo, a ovo je još jedan dokaz da nije samo nogomet sport. Imamo novoobnovljenu kuglačku dvoranu, unazad pet godina ona se obnovila. Isto tako, imamo profesionalnog trenera i za redovan rad kluba izdvaja se godišnje oko 15 tisuća eura. Pred nama je obnova sanitarnih čvorova i vjerujem da ćemo to napraviti ove godine. Vama hvala na doprinosu u radu, hvala vam na radu s najmlađima, hvala vam na svemu što činite za sport u Bjelovaru i što dokazujete da postoje drugi sportovi u našem gradu – kazao je Brajdić.  

Stjepan Manjkas, predsjednik Kuglačkog kluba Bjelovar kazao je da će kroz sljedeća 2.5 mjeseca koliko traje turnir kroz bjelovarsku kuglačku dvoranu proći najbolji hrvatski kuglači.  

-Na dosadašnjim turnirima sudjelovalo je najmanje 300 kuglača tako da ovom prilikom opravdano očekujemo rekordan broj. Sad je teško prognozirati koliko će to biti, ali s pravom se nadamo velikom broju kuglača što naš memorijal svrstava među najmasovnije kuglačke turnire u Hrvatskoj. Naime, Luka Mijić je bio mladi hrvatski reprezentativac i pored toga što je imao veliki broj prijatelja i poznanika među kuglačima bio je i omiljen u njihovom društvu, tako da se svi oni redovno odazivaju na turnir – kazao je predsjednik Manjkas koji je dodao.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!