Bjelovarski profesor koji je seksualno zlostavljao djecu ostaje u zatvoru sedam godina!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu bjelovarskog Županijskog suda kojom je Zlatko Subotičanec, umirovljeni profesor klarineta u bjelovarskoj Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog, osuđen na sedam godina zatvora zbog kaznenih djela povezanih s pedofilijom. Potvrđeno je to danas za portal Klikni.hr. Sa Županijskog suda u Bjelovaru.

-Visoki kazneni sud Republike Hrvatske svojom je presudom od 15. veljače 2024. godine odbio žalbe državnog odvjetnika i optuženog Zlatka Subotičanec kao neosnovane te potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Bjelovaru od 14. srpnja 2023. godine kojom je optuženi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina – odgovorili su na naš upit sa Županijskog suda.

Bivši profesor osuđen je za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, odnosno za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, a o ovom šokantnom slučaju koji je zgrozio bjelovarsku javnost prvi je izvijestio upravo naš portal.

Podsjetimo, Subotičanec je zbog optužbi za zlostavljanje u pritvoru završio u srpnju 2022. godine, a ondje je dočekao i mirovinu. Jednako kao i tadašnje optužbe, javnost je šokirala i činjenica da je 12 godina prije toga zbog napastovanja svojih učenica već osuđen na sudu u Koprivnici, ali samo na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci. Jedna od njegovih tadašnjih žrtava za naš je portal ispričala traumatično iskustvo koje je doživjela sa Subotičancem.

Što je najgore od svega, profesor pedofil nakon toga je vraćen na radno mjesto u bjelovarsku Glazbenu školu, a kao zaposlenik te obrazovne ustanove je, pod istragom i u pritvoru, dočekao i mirovinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!