[FOTO] Preko puta škole u Velikim Bastajima postavljena Mala knjižnica na otvorenom! Učenici oduševljeni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Na Svjetski dan knjige, 23. travnja, u Velikim Bastajima preko puta područne škole na terasi AP Centra postavljena je Mala knjižnica na otvorenom. Učenici 4.b za otvaranje su izradili straničnike koje će čitači moći uzeti uz knjigu.

Prekrasna ideja

Iz PŠ Veliki Bastaji poručuju kako su sretni smo što su uspjeli realizirati jednu prekrasnu ideju.

– Sretni smo što djeca, mladi i stariji koji žele čitati sada imaju i u svome selu mjesto gdje mogu posuditi knjigu. Posebno smo sretni što će djeca i prije nego što postanu školarci moći posuditi knjigu koju će im netko pročitati jer djeci bi trebalo čitati naglas od rođenja kako bi ona mogla povezati čitanje i knjige s ugodnim osjećajima. Čitanje nije samo zabavna aktivnost i ugodan način provođenja vremena, već ima i brojne pozitivne učinke na dječji razvoj. O dobrobitima čitanja već dugi niz godina upoznajemo i učenike i roditelje – navode.

U sklopu projekta “Uz čitanje riječi rastu” provode se mnoge aktivnosti vezane uz poticanje čitanja.

– Postavljanjem Male knjižnice na otvorenom samo je još jedan korak u razvoju ljubavi prema knjizi i čitanju. Učenici su s veseljem i oduševljenjem reagirali na ormar pun knjiga koje će moći posuđivati i čitati. Mala knjižnica na otvorenom je namijenjena svima. Svi mogu doći posuditi knjigu, a isto tako svi mogu staviti i svoju knjigu kako bi je i drugi mogli posuditi i čitati. Dođite posuditi knjigu, uživajte u čitanju i onda ju vratite u Malu knjižnicu na otvorenom. Budimo dobri prema knjigama, čuvajmo ih kako bi i netko nakon nas uživao u njoj – dodaju.

Zahvala svima

– Hvala puno svima koji su nam do sada donirali svoje knjiga. Kraj prikupljanja donacija nikada doći neće jer će se književna građa za Malu knjižnicu na otvorenom morati redovito i obnavljati. Zato ako imate ili ako ćete imati slikovnicu ili knjigu za djecu, mlade i odrasle, sjetite nas se. Mi ćemo vam biti zahvalni na svakoj doniranoj knjizi. Puno hvala gospođi Ani Perić i njezinoj obitelji (AP Centar) na prostoru za našu Malu knjižnicu na otvorenom – zaključuju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!