Počela je izgradnja novog gradskog stadiona

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Počela je prva faza radova na novom nogometnom stadionu u Bjelovaru vrijednog 20 milijuna kuna. Gradonačelnik Dario Hrebak otkrio je da je projekt dobila bjelovarska Hidroregulacija.

– Cijena gradnje na javnoj nabavi je 1,2 milijuna kuna manja nego što je bila procijenjena vrijednost. Ukupni iznos triju faza gradnje bit će nešto više od 20 milijuna kuna, recimo 21 milijun. Ovaj stadion čekale su mnoge generacije Bjelovarčana, a drago mi je da se Bjelovar probudio i da se mnogo toga u njemu trenutno gradi – istaknuo je. Dodao je da je mnogo uloženo u infrastrukturu te da je postavljen prvi teren s umjetnom travom.

– Za četiri mjeseca bi trebali započeti radovi na gradnji i rekonstrukciji nogometnog terena i postavljanju osam traka za atletsku stazu na kojima bi se mogla održavati međunarodna natjecanja – naglasio je. Posebno je ponosan jer ovaj početak izgradnje znači da je ispunio još jedno od svojih obećanja, premda kasnije nego što je bilo planirano. Rok za završetak radova je sredina travnja 2022. godine. Krešimir Habijanec, direktor Hidroregulacije d.d. istaknuo je da će se obrisi novog stadiona moći vidjeti vrlo brzo.

– Novi objekt će imati otprilike tisuću sjedećih mjesta, a njih 700 će biti natkriveno. Sad se izvode zemljani radovi, nakon toga se rade temeljne stope i grede na koje dolazi polumontažna armirano betonska konstrukcija na kojoj se kasnije izvode tribine. Na njih kasnije dolazi čelična montažna konstrukcija s pokrovom. Kroz mjesec i pol dana već će se vidjeti obrisi ovog novog projekta. Trudit ćemo se uklopiti u cijenu koju smo ponudili – naveo je. Predsjednik NK Bjelovar Marko Ćurić naveo je koliko djevojčica i dječaka trenira nogomet.

– Ovo je vjerojatno najveći projekt u povijesti bjelovarskog nogometa. To nije megalomanski projekt, nego projekt koji priliči gradu Bjelovaru i klubu kakav bi on trebao biti u budućnosti. Imamo 11 natjecateljskih kategorija, 230 dječaka i nekoliko djevojčica te seniorska ekipa – rekao je te naglasio je da su uvjeti u kojima trenutno treniraju loši te da svlačionice s njima dijele i atletičari. Također se nada da će stadion biti prilagođen i osobama s invaliditetom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!