Kako su o Pelješkom mostu govorili Milanović i Hajdaš Dončić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Puno je priče ovih dana o gradnji Pelješkog mosta odnosno tko je što radio i tko je koliko zaslužan za taj projekt, piše danas Novi list.

Predsjednik Zoran Milanović danas je istaknuo zaslugu bivšeg ministra Siniše Hajdaša Dončića, evo što su njih dvojica govorili na sjednici Vlade u svibnju 2012. godine kada je donesena odluka o prestanku gradnje Pelješkog mosta.

Hajdaš Dončić je podsjetio kako je 2007. sklopljen ugovor o gradnji mosta kopno – Pelješac, vrijedan 1,94 milijardi kuna.

Ugovorom je predviđen rok gradnje od 48 mjeseci, no do danas su izvedeni samo radovi u vrijednosti od 58 milijuna kuna bez PDV-a, što iznosi samo tri posto ugovorene cijene. Osim toga, izvođači su u lipnju 2010. obustavili radove pa se od toga datuma ništa ne radi na toj lokaciji.

Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako bi svaka vlast željela imati Pelješki most, ali trenutno se Hrvatska mora okrenuti jeftinijem i efikasnijem rješenju toga problema, u razumnom roku i za razuman novac.

Taj most nije besmislica, ali njegova izgradnja nije dovoljno ozbiljno isplanirana i financirana. Milanović od svojih ministara očekuje da ozbiljno pristupe provedbi projekta “Neumskog koridora” kako bi to bio primjer efikasne i kvalitetne izgradnje.

Cilj “Neumskog koridora” isti je kao i Pelješkog mosta – spojiti Hrvatsku, ali na jeftiniji i učinkovitiji način, uz suglasnost našeg susjeda BiH, ustvrdio je Milanović tada prema snimkama i izvještajima sa sjednice Vlade.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!