Možemo ide dalje, miče se još jedan mural, simbol otpora protuhrvatskom režimu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Samo nekoliko stotina metara od trafostanice na kojoj je po nalogu dogradonačelnika iz platforme Možemo Luke Korlaeta prefarban simbol Vukovara, u opasnosti je još jedan mural. Kako piše Sanjin Španović na svojoj Facebook stranici, izvjesna Katarina Jovanović (isto iz Možemo) traži da se makne mural koji simbolizira povijesni događaj iz Maksimira i potez kapetana Dinama o kojem bi svi trebali učiti klince, a ne ga brisati.

U prilogu je objavljen i njezin komentar s argumentacijom kako muralu na kojem je nasilje ne može biti na fasadi neke školske ustanove. Treba li ga maknuti ili ostaviti? Je li na slici nasilje ili simbol otpora protuhrvatskom režimu?

O uklanjanju murala oglasio se i Tomislav Tomašević: “Vijeće gradske četvrti je tražilo uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana. Prijava je proslijeđena Komunalnom redarstvu, koje je uputilo nalog HEP-u budući da se taj mural Slobodana Praljka nalazio na trafostanici HEP-a. Greškom su uklonjeni svi murali na trafostanici. Konkretno, greškom su uklonjeni mural 94. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara”, rekao je gradonačelnik Zagreba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!