Božinović: Odlukom nije uvedeno obvezno cijepljenje nego testiranje prilikom dolaska na posao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar Božinović podsjetio je na nove mjere koje je Stožer uveo, a posebno se osvrnuo na novu odluku o testiranju dužnosnika i javnih službenika. Rekao je da tom odlukom nije uvedeno obvezno cijepljenje nego obvezno testiranje prilikom dolaska na posao. Dodaje da je odluka donesena ponajprije zbog zaštite zdravlja.

– Ako se osvrnemo samo na broj preminulih, danas vjerojatno više od 10 tisuća, teško je vjerovati da netko negira postignuća medicinske znanosti – kaže ministar.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u Hrvatskoj danas zabilježeno 6.670 novih slučajeva. Prema njegovim riječima, broj preminulih u svijetu premašio je pet milijuna, a od 9. do 15. studenog u Hrvatskoj je preminulo 390 osoba. Od toga, 10 osoba bilo je mlađe od 50 godina, nisu bili cijepljeni.

– Nastavljamo bilježiti visoke brojeve novozaraženih. Iznova se potvrđuje činjenica da su necijepljeni zamjetno lakša meta virusu – rekao je Beroš dodavši da su covid potvrde ključan alat u zaštiti zdravlja stanovništva i samog zdravstvenog sustava.

Ministar je još jednom pozvao na cijepljenje i na pridržavanje epidemioloških mjera.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!