Socijaldemokrati predstavili svoj put te najavili osnivanje stranke. Na skupu poznata imena.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Smjer u kojem planiraju djelovati ovih su dana predstavili članovi Udruge Socijaldemokrati, koje čine uglavnom bivši članovi SDP-a, koji su iz te stranke istupili nezadovoljni načinom na koji je vodi Peđa Grbin. Na skupu koji je održan u Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja naglašeno je kako su Socijaldemokrati progresivna platforma, koja uključuje i okuplja društveno angažirane pojedince i udruge.

-Ne želimo nametati našu ideologiju društvu kao jedinu i jedino ispravnu, želimo je afirmirati kroz dijalog s drugima u potrazi za toliko nam potrebnom zajedničkom vizijom budućnosti, koja Hrvatskoj nedostaje već 30 godina. Hrvatskoj treba svojevrsni „nacionalni okrugli stol o budućnosti“, o usuglašenim ciljevima i stvarnim interesima građana naše zemlje. Nisu nam dovoljni samo politički programi pojedinih stranaka koje će se izmjenjivati na vlasti i mijenjati generalni smjer ove zemlje nakon svakih izbora – istaknuo je predsjednik udruge i potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović koji je najavio skoro osnivanje političke stranke.

Klub Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru najbrojniji je oporbeni klub, s 18 zastupnica i zastupnika.

Uz same članove, na predstavljanju udruge bila su i druga poznata imena iz političkog i javnog života, poput Željke Antunović, Ive Josipovića, Zlatka Komadine, Mirele Holy, Gvozdena Flega, Franje Habulina, Vilima Ribića, Erdena Radončić, Vlade Šola, Nenada Volarevića, Damira Bajsa i drugih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!