Milanović je spustio komunikaciju na razinu prostačenja, ulice, vrijeđanja i divljaštva. Mi tu nismo partneri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski premijer Andrej Plenković u posjetu je Dubrovniku kako bi sudjelovao na 20. obljetnici Mosta “Franje Tuđmana”, a u povodu obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika.

Inače, taj je most spasio Dubrovnik prometnih gužvi i kolapsa prometovanja jugom zemlje.

Premijer je tom prigodom naglasio važnost velikih projekata, posebno Pelješkog mosta, posebno za turizam. “Kao Vlada pomogli smo jugu Hrvatske, velik dio novca je išao kroz HZZ.

“U kontekstu energetske krize i napuštanju energenata iz Rusije suradnja Hrvatske i Mađarske je potrebnija mađarskoj strani nego hrvatskoj. Hrvatska ima važan strateški položaj, kao svojevrsni hub za naftu i plin, a to znači daljnje investirnje.”

Janaf ima kapacitete, Hrvatska je spremna za tu ulogu, istaknuo je.

Govoreći o Orbanovoj restorici rekao je: “Ta retorika služi u kontekstu posizanja dogovora o sankcijama EU-a protiv Rusije. Rekli smo da napuštamo energente iz Rusije uzmajući u obzir stanje u svakoj od zemalja. Izjave nisu dobre, ne pridonose pozitivnoj atmosferi, pogotovo kad se izgovore na netočan i neozbiljan način.”

O izborima u BiH je rekao da je “Milanović u šuškavcu podržavao Komšića u kampanji na uštrb kandidata hrvatskih stranaka. Ne sjećam se da je tad govorio o izdaji nego je grlato podržavao Komšića. Mi smo bili za hrvatske kandidate, upozoravali na nedopustivu praksu…”, prenosi N1.

“Mi na izbornom zakonu radimo neprekidno. Ne ponašamo se tako da stvaramo neprijatelje, a ako netko drugi cijelo to vrijeme podriva naše napore i udaljava drugu stranu od dogovora, onda taj ne čini dobro Hrvatima u BiH nego ih zloupotrebljava. Teret za nepoštene izbore je na njima, a ne na Hrvatima. Uvjereni smo da će prije ili kasnije shvatiti da BiH može dobro funkcionirati po modelu 1-2-3 samo ako su svi zadovoljni. Nije normalno da godinama Komšić ne dolazi u posjet hrvatskim institucijama niti da itko od nas ide u Sarajevo. Zato ćemo raditi po svome,” izjavio je.

O tome da ga je Milanović nazvao izdajnikom rekao je: “On se ponaša tako već dvije godine. Vidim da su mnogi požalili što su glasali za njega. Spustio je političku komunikaciju u Hrvatskoj na nivo prostačenja, ulice, vrijeđanja i divljaštva. Mi mu u tome nećemo biti partneri.”

Također je nazočio svečanoj sjednici Dubrovačko-neretvanske županije u Kazalištu Marina Držića zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!