Plenković i Vučić optimistični nakon razgovora u Davosu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Premijer Andrej Plenković susreo se u četvrtak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Davosu i naglasio da su nužni dodatni napori za rješavanje otvorenih pitanja između dvije susjedne zemlje.

“Tijekom Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu”, objavio je Plenković na Twitteru uz fotografiju s Vučićem.

Hrvatsku i Srbiju opterećuju brojna otvorena pitanja, od 1832 nestalih do odštete logorašima, procesuiranja ratnih zločinaca.

“Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja”, naglasio je Plenković.

Plenković je prije susreta s Vučićem sudjelovao na sastanku na temu “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je da je imao vrlo korektan razgovor s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o odnosima Srbije i Hrvatske te je uvjeren da će u budućnosti napredovati politički odnosi dviju zemalja, objavila je agencija Tanjug.

“Vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti ostvariti napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa”, objavio je Vučić na svom profilu “buducnostsrbijeav” na Instagramu. (Hina)

Foto: FAH

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!