Sastali se Plenković i Brnabić, evo o čemu su razgovarali

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Premijer Andrej Plenković u petak je u Subotici rekao kako je sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić razgovarao o otvorenim pitanjima poput nestalih i procesuiranja ratnih zločina, ali i načinima unaprjeđenja suradnje, posebice na gospodarskom i trgovinskom planu.

Plenković je u Subotici sudjelovao na otvaranju novog sjedišta Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“ i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, objekta koji se smatra novim centrom kulturnog i društvenog života hrvatske zajednice u Srbiji.

Premijer se prije toga u Subotici sastao sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić te je poručio da dvije zemlje nastoje u dijalogu i smirenom ozračju rješavati otvorena pitanja.

Plenković je rekao kako je s Brnabić razgovarao o „pitanju nestalih, pitanju granice, procesuiranja ratnih zločina i ratnih šteta“, svega onoga što „opterećuje naše odnose desetljećima“.

Premijer je rekao da odnose dviju država opterećuju „rezidualna pitanja iz vremena agresije Miloševićevog režima na Hrvatsku“ koja su i dalje živa.

Brnabić i Plenković razgovarali su i o pitanjima unaprjeđenja gospodarske suradnje i trgovine, boljem prometnom povezivanju i iskoraka na području stabilnosti jugoistoka Europe, rekao je hrvatski premijer.

Hrvatska s optimizmom gleda na europski put svih država u susjedstvu, pa tako i Srbije, rekao je Plenković. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!