Milanović supotpisao Plenkovićev prijedlog, evo tko će na čelo VSOA-e

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak je supotpisao prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA, brigadnog generala Ivana Turkalja, te odluke o imenovanju i raspoređivanju časnika na dužnosti zapovjednika u Oružanim snagama RH.

Predsjednik je danas supotpisao – uz supotpis predsjednika Vlade – Prijedlog kandidata za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, brigadnog generala Ivana Turkalja, a koji se upućuje saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na prethodno mišljenje, priopćio je Ured predsjednika Republike.

Temeljem ranije postignute suglasnosti o imenovanju čelnika na otvorena i nepopunjena zapovjedna mjesta u OSRH te nakon razgovora i dogovora predsjednika Republike Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u nedjelju u Sinju, predsjednik Milanović danas je potpisao odluke o imenovanju i raspoređivanju časnika na dužnosti zapovjednika u OSRH.

General-bojnik Krešo Tuškan raspoređen je na dužnost direktora Glavnog stožera OSRH, general-bojnik Slaven Zdilar imenovan je na dužnost zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, general-bojnik Denis Tretinjak raspoređen je na dužnost načelnika Operativne uprave Glavnog stožera OSRH, komodor Milan Blažević imenovan je na dužnost zapovjednika Obalne straže RH,  brigadni-general Ivan Zelić raspoređen je na dužnost načelnika Personalne uprave Glavnog stožera OSRH na rok do 31. prosinca 2023., brigadir Jozo Matković raspoređen je na dužnost načelnika Uprave za logistiku Glavnog stožera OSRH, brigadir Mirko Stošić imenovan je na dužnost zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a, a brigadir Tihomir Zebec imenovan je na dužnost zapovjednika Počasno-zaštitne bojne OSRH.

Predsjednik Republike, nadalje, potpisat će i ostala ranije usuglašena imenovanja na vojne dužnosti koje su nepopunjene ili će biti upražnjene zbog spomenutih imenovanja zapovjednika u OSRH čim za te, ranije dogovorene i usuglašene prijedloge kandidata, ministar obrane provede i formalne procedure izbora kandidata.

Predsjednik Vlade Plenković zajamčio je predsjedniku Milanoviću tijekom jučerašnjeg razgovora kako će ministar obrane ispuniti ranije dogovorene i usuglašene prijedloge kandidata te da će se u najbržem mogućem roku provesti procedure predlaganja Vojnog predstavnika RH pri NATO i EU, te imenovanje zamjenika direktora Centra za sigurnosnu suradnju – RACVIAC.

Predsjednik Republike kao vrhovni zapovjednik OSRH koji odgovara za obranu Republike Hrvatske i za funkcioniranje sigurnosnog sustava čvrsto stoji na stajalištu kako se kod imenovanja na dužnosti u OSRH mora postupati sustavno i planski, vodeći računa o svim sastavnicama sustava, navodi u priopćenju Ured predsjednika Republike. (Klikni News/Hina)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!