Do jeseni niče prvi novi bjelovarski stadion

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na Brdu je počela izgradnja novog stadiona. Predsjednik nogometnog kluba Mladost Ždralovi Ivica Beljan istaknuo je da će ovaj 6,4 milijuna kuna vrijedan projekt uključiti izgradnju natkrivene tribine s oko 400 sjedala te otprilike 400 četvornih metara korisne površine namijenjene radu kluba.

– Idejno rješenje i projekt objekta je nekoliko puta dorađivan jer smo sve primjedbe HNS-a ubacili u projekt. Ovaj objekt će imati sve ono što po kriterijima mora sadržavati da bi se mogle normalno odvijati nogometne utakmice i sve priredbe uz to. Radovi su započeli nakon dobivanja svih potrebnih dozvola i sad se možemo posvetiti samoj izgradnji tribine. Završni radovi planiraju se za rujan ove godine – najavio je Beljan te dodao da su mladima za kvalitetno odrastanje osim obrazovnih ustanova potrebni i sportski objekti. U sklopu projekta izgradit će se svlačionice sa svom pratećom infrastrukturom, konferencijskom te doping sobom. Gradonačelnik Dario Hrebak obećao je upravi kluba dva milijuna gradskih kuna.

– Mi smo i u prošloj godini povećali iznos davanja prema klubu za 300 tisuća kuna, pomoći ćemo im i opremiti prostorije jer mi praktički ulažemo u svoj dio objekta. Zajedničkim snagama napravit ćemo objekt koji zaslužuju. Grad Bjelovar će pomoći da se i ovdje napravi jednako kvalitetan teren kakav će biti i u Bjelovaru. Ulagat ćemo i u sve druge klubove, već smo pomogli i NK Brezovac i NK Gudovac, a pomoći ćemo i NK Sloga. Želimo graditi infrastrukturu da se stvore uvjeti da djeca ostanu ovdje – naglasio je. 3. svibnja trebali bi započeti i radovi na izgradnji stadiona NK Bjelovar. Predsjednik županijskog nogometnog saveza Slavko Prišćan naveo je da se samo entuzijazmom može doći do rezultata.

– Sada doživljavamo preporod u bjelovarskom nogometu. Nogometni savez Hrvatske, odnosno njegov predsjednik, gospodin Šuker bio je ovdje prije nekoliko mjeseci, obišli smo ovo igralište i obećao nam je 700 tisuća kuna, no ja mislim da ću se ja izboriti do milijuna – izjavio je. Bilo kako bilo, svi su suglasni u jednom – treba graditi infrastrukturu ne bi li se stvorili uvjeti za ostanak mladih u Bjelovaru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!