Nekad velika nada domaće nogometne scene zaigrat će za reprezentaciju Azerbajdžana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nogometni savez Azerbajdžana potvrdio je kako bi Filip Ozobić trebao zaigrati za njihovu reprezentaciju. FIFA je odobrila ovaj nacionalni transfer te se očekuje kako će Ozobić biti već na idućem popisu izbornika Giannija De Biasija.

Nekad velika nada hrvatskog nogometa. Od svoje 15. godine nastupao je za sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a na U-19 Euru 2010. godine uvršten je u najboljih 11 turnira i bio jedini Hrvat kojem je to tada pošlo za rukom. Ozobić je za selekcije Hrvatske nastupio čak 60 puta.

U A selekciji ima dva nastupa, no niti jedan nije bio na službenim utakmicama. Radi se o dva susreta na China Cupu 2017. godine, u momčadi koja je bila sastavljena većinom od igrača HNL-a. Ozobić je tad bio jedan od samo dva igrača koji nisu igrali u hrvatskoj ligi.

U Azerbajdžanu je od 2016. godine pa je tako ispunio i rok od pet godina koliko igrač mora igrati u nekoj zemlji da bi stekao pravo nastupa za tu reprezentaciju. Prošle je sez9one s 11 golova bio treći najbolji strijelac lige, dok je godinu ranije s istim brojem pogodaka bio prvi igrač lige.

Azerbajdžan iduću utakmicu igra 1. rujna u kvalifikacijama za SP protiv Luksemburga i očekuje se kako će Ozobić već tad zaigrati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!