Odlični nastupi bjelovarskih stolnotenisača

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Proteklog vikenda Bjelovarski stolnotenisači su imali bogat raspored i puno razloga za zadovoljstvo.

Naime, Slavonski Brod organizirao je kvalifikacijski turnir za pozivni turnir 2.grupe. Prvoplasirani igrači u muškoj i ženskoj konkurenciji stekli su pravo nastupa na top-16 2.grupe Hrvatske. Za bjelovarske mlade snage nastupili su Lana Jurković, Tomić Andrej, Mudri Patrik i Barešić Ivor. Tomić Andrej kao prvoplasirani bez izgubljenog seta izborio je nastup na top-u 16 koji će se održati 20.2 u Osijeku.

U popodnevnom terminu pravi triler se odigrao između druge ekipe mladih bjelovarskih stolnotenisačica i Vodovod (Osijek) u sklopu 10.kola 1.lige. Važnost susreta i pobjedom kojom bi bjelovarske stolnotenisačice zadržale vrh tablice ostavile su traga na nešto lošiji ulaz u susret. Pojedinačnim porazima Dolenec Matea i Kukolj Anje te para Dolenec -Varga uz jedinu pobjedu Varga Inge Osječke su stvorile ogroman kapital od 3/1 prije zadnjeg kruga. Vjera u povoljan rezultat i fanatična borbenost rezultirala je preokret koja se rijetko viđa na stolnoteniskim borilištima. Pobjedom Dolenec, Varge i Kukolj sa završnim rezultatom 4/3 za drugu ekipu Bjelovara plasman je na 4.mjesto tablice. Široka lepeza perspektivnih igračica u STK Bjelovar tijekom sezone uz spomenuti trojac još su nastupile Špoljar Sara I Lana, Končar Klara, Cvitković Lucija.

U nedjelju je pak Zagreb je bio domaćin prvenstva Hrvatske za mlađe seniore/ke. Ivana Grgić nakon prošlogodišnje bronce u paru sa Varga Ingom ove sezone otišla je stepenicu više. U paru sa Vukelić Martom članicom Zagrebačkog Tis-a Ivana je postala prvakinja Hrvatske. U finalu su Marta i Ivana pobjedile rezultatom 3/1 članice Zagrebačke Mladosti i juniorske reprezentacije Čosić – Ilić. Suradnja para Vukelić -Grgić traje dugo vremena još iz juniorskih dana osvajanjem zlata na zagipingu i srebra na prvenstvu Hrvatske , a sada su se okitite zlatom u seniorskoj kategoriji.

Odličan start imali su i seniori Bjelovara u 2 ligi ugostivši Viroviticu. Početak proljetnom dijela odlično su započeli seniorke pobijedivši Viroviticu 4/1. Uz dvije pobjede Kolačiće Vlatka i jednu pobjedu Pečarić Dražesna te para Kovačić – Pečarić uz jedini poraz Međeral Damira Bjelovarčani su zadržali realne izglede za drugo mjesto koji vodi u kvalifikacije za prvu ligu.

Bogat vikend odličnim rezultatima zaokružile su plasman na top-16 kadetkinja Špoljar Lana I juniorka Varga Inga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!