Plenković priznaje da nije lako, ali za vrhunski sport, lučonošu Hrvatske u svijetu, mora biti novca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima predstavnike pet nacionalnih sportskih saveza, a na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo i o važnosti ulaganja u razvoj sporta i sportske sadržaje, priopćili su iz Vlade.

Hrvatski premijer je ugostio predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Antu Bakovića, dopredsjednika i izvršnog direktora Hrvatskog vaterpolskog saveza Pericu Bukića, glavnog tajnika Hrvatskog košarkaškog saveza Josipa Vrankovića i glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza Damira Poljaka, a na sastanku su uz predsjednika Vlade sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić te ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

“Premijer Plenković je istaknuo brojne vrhunske rezultate hrvatskih sportaša, koji su godinama jedni od najvažnijih promotora Hrvatske u svijetu, a njihovi uspjesi pridonose i jačanju nacionalnog identiteta i ponosa”, stoji u priopćenju.

Predstavnici nacionalnih sportskih saveza na sastanku su izrazili zadovoljstvo svim dosad učinjenim u području sporta te su pohvalili Vladinu inicijativu za izradu novog Zakona o sportu, koji je zadnji put donesen 2006. Novim zakonom trebale bi biti operacionalizirane mjere iz “Nacionalnog programa športa od 2019. do 2026.”  te uređeno niz nejasnoća i problema u funkcioniranju sustava sporta, među ostalim i poboljšanja uvjeta rada sportaša i trenera.

Premijer Plenković je kazao da će Vlada, kao i dosad, nastaviti s financijskom podrškom sportu. Istaknuo je da je popularizacija sporta važna za hrvatsko društvo, osobito među djecom i mladima, jer pozitivno utječe na usvajanje vrijednosti zdravog načina života te potiče disciplinu i socijalizaciju. (H)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!