DINAMO – BODO/GLIMT: Donosimo sastav utakmice vrijedne 20 milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Modri danas u 21 sat izlaze na domaći travnjak s jasnim ciljem: okrenuti rezultat prve utakmice, pobijediti norveškog prvaka i plasirati se u Ligu Prvaka.

Dinamo mora ići na minimum od dva gola kako bi nadoknadili zaostatak prve utakmice, a za to će imati punu podršku s tribina. Ovo je najvažnija utakmica za klub u dosadašnjem dijelu sezone. Ligu prvaka nisu igrali još od sezone 19./20. kad su pod Nenadom Bjelicom osvojili pet bodova.

Da je nogomet skup sport znaju već i ptice na grani, ali utakmice poput današnje pokazuju kako za klubove može biti itekako unosan. Modri su samo dolaskom do play-offa u blagajnu pospremili oko 8,6 milijuna eura i imaju zagarantiran nastup u Europa ligi. Ukoliko danas izgube dobit će 3,6 milijuna eura i bonuse zbog dobrog koeficijenta, što bi im uz nastupe u toj ligi ukupno donijelo oko 15 milijuna eura. Zvuči dosta, ali to je prava sitnica u odnosu na ono što klub dobiva ukoliko danas završi utakmicu kao pobjednik. Samim ulaskom u LP Dinamo dobiva 17 milijuna eura, svakom pobjedom dodatnih 2,8, a remijem nešto manje od milijun eura. Kad dodamo novac od karata (koje su poželjnije u LP-u nego u Europa ligi), suvenira i mercha dolazimo do računice da bi Modrima samo ulazak u Ligu prvaka donio sigurno 20 milijuna eura.

Pustimo sad sve financije i planiranja što bi bilo kad bi bilo za budućnost i vratimo se onom najbitnijem, nogometu. Svi navijači imaju isto pitanje, tko će igrati, e pa mi imamo odgovor na to pitanje, a vi sami prosudite je li strateg Modrih donio najbolju moguću odluku.

Vratar je Dominik Livaković, tu nema dileme iako nije u najboljoj formi. Boško Šutalo i Dino Perić su očekivani stoperi. Šutalo se prošlu utakmicu odmarao pa je logičan izbor, a Perić je zaslužio današnji nastup upravo zbog odlične prošle utakmice. Što se bekova tiče, desno je Ristovski, ali lijeva pozicija je dosta upitna. Ljubičić igra tu poziciju i to je jasno, no u sredini Mišić ne igra zbog kartona, što znači da postoji velika šansa da će ga Ljubičić tamo i zamijeniti, a lijevog beka u tom slučaju igrat će Petar Bočkaj. Ipak, ukoliko Ljubičić ostane na lijevom beku, u sredinu ulazi Ademi, a ispred njega stoje Martin Baturina i Luka Ivanušec. Krila će gotovo sigurno igrati Špikić desno i Oršić lijevo. Jedino pitanje koje nam još ostaje je špica. Petković je logičan izbor, jer je od svih igrača u Norveškoj on i izgledao najbolje, a dao je i gol protiv Osijeka, ali moguće je da Čačić od prve minute da šansu Drmiću na toj poziciji.

Kako god bilo i tko god izašao na teren i koliko god novca bilo u ovoj utakmici, mi se iskreno samo nadamo dobrom i kvalitetnom nogometu. Uživanje u samom sportu na kraju dana je ipak najbitnije, sretno Modri!

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!