Bjelovarski stolnotenisači ‘rasturili’ u Osijeku, Klara Končar osvojila srebrnu medalju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Proteklog vikenda na međunarodnom stolnoteniskom turniru u Osijeku nastupilo je 430 igrača iz 5 zemalja. Osim Hrvatskih najboljih igrača, nastupili su reprezentativci Ukrajine, Mađarske, Srbije i Irana. Turnir se boduje koeficijentom 1,0 za rang listu HSTS-a i rang listu Masters, a igralo se u kategorijama od najmlađih do seniora.

Stolnoteniski klub Bjelovar je i ovaj turnir imao mnogobrojnu ekspediciju, nastupili su Špoljar Sara i Lana, Kukolj Anja, Pajić Marko, Cvitković Lucija, Koncar Klara, Martinovski Ema, Levak Lana, Rubil Karla, Aušperger Filip, Tomic Andrej, Mudri Patrik, Jurković Lana. U najmlađim kadetima Tomić Andrej je pokazao da pripada samom vrhu ulaskom u 1/4 finala. U četvrtfinalu Andrej je poražen od prvog nositelja i osvajača turnira Smiljanić Ivana iz Požege. Prelaskom u stariju kategoriji iz mladih kadeta u kadete Marko Pajić se odlično snašao i svaki turnir ulazi u 1/8 finala, a u budućnosti se može očekivati i korak dalje.

Ove sezone na medalje nas je navikla Klara Končar u mladim kadetkinjama, no ovaj put Klara je otišla stepenicu vise i osvojila srebro. Nakon prave drame u polufinalu protiv prve nositeljice Schweigert i hvatanje zaostatka 1/2 u setovima, Klara je preokrenula na 3/2 u svoju korist. U finalu više nije bilo svjetine i poražena je od Mađarke Somogy 1/3.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!