Izbornik Aco Petrović u Bjelovaru: ‘Emotivno sam vezan za otvorene terene, tamo smo Dražen i ja počeli’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Direktor i privremeni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović danas je posjetio Bjelovar i podržao je košarkaški ljetni kamp koji organizira KK Vedi. 

-Zadovoljstvo mi je biti u Bjelovaru i pomoći oko organizacije kampa koji će se održati krajem lipnja ove godine. Prije mjesec dva imali smo sastanak u Zagrebu gdje sam s predstavnicima kluba dogovorio određene stvari. Naime, emotivno sam vezan za otvorene terene jer to je ambijent u kojem smo Dražen i ja počinjali. Stoga smatram da mi je obveza pomoći koliko god mogu. Ta pomoć usmjerena je na koordinaciju s trenerima koji mogu supervizirati ovakve kampove između ostalog poručio je Aco Petrović i dodaje

-Treneri često na ovakvim kampovima djeci pokušavaju dati strukturu igre, vježbati akcije i slično. Smatram da klinci najprije moraju naučiti tehniku šuteva, dodavanja, driblinga na što ćemo se ovdje fokusirati. Stoga moramo dovesti kvalitetne trenere. Naime kada djeca to na vrijeme usvoje, kasnije je puno lakše raditi nadogradnju rekao je Aco Petrović dodavši da je kamp u Bjelovaru simboličan početaka onoga kako bi slični kampovi u budućnosti trebali izgledati.

Zadovoljstvo što se u Bjelovaru organizira jedan ovakav kamp iskazao je i gradonačelnik Hrebak.

– Osobno mi je drago da je gospodin Radić odlučio preuzeti ovaj klub jer smo vidjeli koliko je nogomet eksplodirao ulaskom privatnog kapitala. Nadam se da će sportski virus koji se pojavio u nogometu preliti i na košarku. Ako smo u dvije godine izgradili dva stadiona, možda možemo i dvije košarkaške dvorane. Inače, Grad Bjelovar ogromna sredstva ulaže u sport, a paralelno ulažemo i u obrazovanje, kulturu. Veseli me što se pored infrastrukture ulaže i u rad s djecom kazao je Hrebak te se zahvalio Aci Petroviću na dolasku i podršci. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!