Klara Končar srebrna i brončana, Andrej Tomić do četvrtfinala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završen je natjecateljski dio stolnoteniske sezone mastersom u Puli i Top-12 mlađih kadetkinja u Donjem Miholjcu.

Masters 16 najboljih igrača i igračica u svim kategorijama tradicionalno se održava u Puli na kraju kao kruna sezone. Stolnoteniski klub Bjelovar se može pohvaliti odličnim rezultatima tijekom cijele sezone, a Masters su izborile juniorke Anja Kukolj i Špoljar Sara koje, nažalost, u jakoj konkurenciji nisu izborile četvrtfinale. To je pošlo za rukom najmlađem kadetu Tomić Andreju koji je zaustavljen u četvrtfinalu od drugog nositelja Šimuna iz Zagrebačke Mladosti.

Inače, Masters se igra sistemom četiri grupe od kojih prva dvojica stječu pravo nastupa u četvrtfinalu. Klara Končar koja je tri dana prije Mastersa dobila poziv za nastup u reprezentaciji na Europskom prvenstvu od 14. do 18. lipnja 2024. u Zagrebu je i opravdala poziv. Klara je poklekla tek u polufinalu protiv Lane Benko iz Zagrebačkog TIS-a inače prve igračice sa Europske rang liste tako da se morala zadovoljiti broncom. Masters je izborila i seniorka Ivana Grgić, ali zbog malog broja prijava turnir je otkazan.

Proteklog vikenda odigran je Top-12 mlađih kadetkinja u Donjem Miholjcu koji je Klari Končar služio kao provjera prije Europskog prvenstva. Sa devet pobjeda i dva poraza Klara je osvojila drugo mjesto i tim plasmanom opravdala poziv u reprezentaciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!