Kandidati za gradonačelnika sve si rekli u lice, danas su na redu potencijalne županice i župani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sučeljavanje je bilo izuzetno konstruktivno i kreativno, bez svađa i demagogije. Čuo sam puno dobrih i kvalitetnih ideja. Obećavam da ću prihvatiti sve dobre ideje od svojih protukandidata i realizirati ih u slijedećem mandatu. Hvala svim protukandidatima koji nisu osporili činjenicu da se Bjelovar razvija i da je na dobrom putu, ali ima još puno posla pred nama. Slažem se da smo neke stvari mogli i drugačije. Znam prihvatiti i kritiku ako je dobronamjerna. No, i dalje tvrdim da najbolje za Bjelovar tek dolazi, komentar je Daria Hrebaka (HSLS) nakon gostovanju u studiju Alfa radija i portala Klikni.hr.

Možda je to najbolji sažetak gotovo dvoipolsatnog sučeljavanja, zapravo civiliziranog dijaloga između svih pretendenata na gradonačelničko mjesto u Bjelovaru.

Zoran Bišćan (HDZ) predstavio je svoj program koji čini sedam ključnih područja: gospodarstvo, demografija i hrvatski branitelji, infrastruktura grada, kultura, sport, obrazovanje, poljoprivreda, te zdravstvo i zaštita okoliša.

Zauzima se za smanjenje cijene vrtića što su podržali svi kandidati iako nije bilo sloge kome iz proračuna uzeti kako bi vrtić za roditelje bio besplatan. Ponovno je naglasio da ga zanima samo Bjelovar, a ne „saborska fotelja“ dok mu je Hrebak replicirao da Bjelovar mora imati glas u Saboru.

Antoneta Đokić (SDP) fokusirana je na mlade i ključna točka joj je osnivanje centra za mlade. Što se starijih tiče, traži veću brigu za sve koji su u domovima, a osnivanje zadruge kao pomoć poljoprivrednicima naišla je na najviše kritika sugovornika. Za Domovinski pokret to je vraćanje na solhoze i kolhoze, ali Đokić smatra da se baš time može puno učiniti za sve koji se bave poljoprivredom. Besplatni vrtić za sve, još je jedna parola SDP-a, a osnovala bi i gradske vrtove.

Danijela Hajdinjak Prihić (Centar) poziva se na struku, misli na obrazovanje mladih, a što se tiče centra za mlade, optužila je SDP da joj je ukrao projekt. Ima u programu dosta stranih izraza, ali to je tako kad rade stručnjaci.

Tomislav Kozina (Most) ustrajan je na ulaganju u komunalnu infrastrukturu i stvaranje jednakih uvjeta za sve bez obzira na kojem području grada žive. Umjesto zadrugarstva u poljoprivredi, predlaže okrupnjavanje proizvođača. Poticao bi sport gradnjom velikog broja igrališta i poticao izvrsnost u sportu.

Dražen Medved (Domovinski pokret) svoju stranku predstavlja kao mladu i novu koja se suprotstavlja duopolu koji vlada trideset godina Hrvatskoj. I njemu su najvažniji djeca i mladi, smanjio bi potpore medijima, prihvaćao sve kvalitetne ideje bez obzira od koga dolaze.

Svi kandidati pozvali su građane da izađu na izbore jer mogu birati između dosita velikog broja najrazličitijih opcija.

Nakon uspješno organiziranog sučeljavanja kandidata za Bjelovar, Alfa radio i informativni portal Klikni.hr nastavljaju s konfrontiranjem kandidata. Danas će priliku da putem dva najveća medija u županiji predstave sebe i svoje programe imati kandidatkinje i kandidati za čelo Bjelovarsko-bilogorske županije. Snimku njihova sučeljavanja nikako ne propustite sutra od 18 sati na našem portalu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!