Skoro pola milijuna kuna za tri udruge s područja BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske jučer su u Zagrebu svečano dodijeljeni Ugovori za bespovratna sredstava u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.  Riječ je o sredstvima iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda ukupno vrijednog 120 milijuna kuna, od čega je jučer dodijeljeno gotovo 5,4 milijuna kuna. Između 12 različitih udruga s područja cijele Hrvatske koje su dobile bespovratna novčana sredstva, zahvaljujući našle su se i tri iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Udružene su u projekt „Činimo više – dišimo zajedno“. Udruge „Plava krila“, „OSIT“ te sportska „ARGO“ dobile su gotovo 434 tisuće bespovratnih sredstava.

Zdenka Bradač, predsjednica udruge Plava Krila udruga pacijenata oboljelih od plućne hipertenzije tom prigodom je istaknula:

-„Činjenica da je  naš projekt “Činimo više – dišimo zajedno ” odabran za financiranje, među mnoštvom prijavljenih, ohrabruje nas da i dalje radimo na projektima koji će biti od značenja ne samo našim korisnicima već i široj javnosti. Kroz projekt “Činimo više -dišimo zajedno” kojim su predviđene i radionice za članove udruga,  steći ćemo dodatna potrebna znanja i vještine koje će nam olakšati da u budućnosti budemo uspješniji u vođenju naših udruga i pružanju pomoći našim članovima.“

Voditelj i tajnik udruge OSIT Mario Blaha napominje kako su zadovoljni što su se umrežili s udrugama koje imaju drugačije područje djelovanja.

-„Cilj nam je raditi na razvoju empatije i prihvaćanja različitosti u svim društvenim područjima. Iako „na oko“ različiti imamo zajednički cilj, skrenuti pozornost na sposobnosti bez obzira na naše mogućnosti. Naša ograničenja nam ne predstavljaju prepreku za normalnu participaciju u životu, pogotovo uz podršku i međusobnu suradnju s drugim udrugama. „Činimo više – dišimo zajedno“ za nas je više od simbolike, prikazuje da je uz podršku i uvažavanje različitosti sve moguće.“

Cilj projekta za kojeg su tri udruge s bjelovarsko-bilogorskog područja dobile novac su edukacije namijenjene jačanju kapaciteta civilnog društva te pripremanje na svakodnevne izvanredne situacije.

Predsjednik sportske udruge ARGO Tomislav Smreček -Čonč, kaže kako je ovo samo nastavak i inače dobre suradnje koja se i ovime pokazala uspješnom.

„Realizacijom projekta ćemo još više osvijestiti naše napore da skrenemo pažnju ne samo na naše aktivnosti već i na ono što zajednica može učiniti za sve u društvu.  Sretni smo što ćemo imamo priliku uložiti energiju u pozitivnu priču. Ovakva podrška za nas je značajan segment u kojemu bi primjer trebale tražiti i ostale udruge.“ – napomenuo je  predsjednik sportske udruge ARGO Tomislav Smrček -Čonč.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!