Hrana je lijek, stoga odaberite smoothie!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Voćni kašasti sokovi ili, poznatije, smoothie je napitak od voća i povrća uz različite dodatke. Dodaci koji se koriste za poboljšanje okusa ali i nutritivne vrijednosti smoothija su začini, superhrana, orašasti plodovi, sjemenke, ulja i slično. Vrste smoothija bismo mogli podijeliti prema sastojcima koji su im bazni: voćni smoothiji, zeleni smootniji(od povrća), smootiji sa sjemenkama, smoothiji sa superhranom.

Smoothie je zamjena za jedan obrok u danu te dnevna doza minerala, vitamina i vlakana. U smoothiju dobijemo najveću iskoristivost nutrijenata  iz voća i povrća jer nema termičke obrade, a zbog svog kremastog i tekućeg oblika razgradivost nutrijenata u tijelu je puno lakša i brža.

Danas kada je sjedilački način života posve normalan, a brza(pržena) hrana dostupna u svakom restoranu i na policama naših dućana mnoštvo je rafiniranih proizvoda. Opće poznato je da je hrana lijek te pomnim biranjem namirnica i uvođenjem smoothija u prehranu možemo znatno poboljšati kvalitetu života i zdravlje.

U Bjelovaru je otvorena trgovina Terra, na adresi Ivana Mažuranića 3 (preko puta Doma kulture) koja budi veliki izbor kvalitetnih organskih proizvoda i biološkog uzgoja (brašna, ulja, sjemenke, žitarice, začine i sl.), ali prave se i smoothiji od pomno biranih i svježih namirnica. Raznolika je ponuda smoothija tako da se za svakoga može pronaći nešto po njegovom ukusu ili potrebi.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!