Naivni slikari i kipari Podravine okupljeni na jednom mjestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Predajom ključeva Grada Koprivnice u subotu, 3.srpnja, na Zrinskom trgu su svečano otvoreni 27. Podravski motivi, kulturna manifestacija i najveći sajam naivne umjetnosti koji je okupio naivne slikare i kipare Podravine. Otvorenju je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren koji je u prigodnom govoru zahvalio svim sudionicima manifestacije i posebno umjetnicima koji svojim djelima promiču bogatstvo kulturne baštine naše županije.

-S posebnim iščekivanjem dočekali smo 27. Podravske motive jer je poznato da su se sve naše velike manifestacije ovdje u Koprivnici zbog epidemije odgađale. Ovo nas podsjeća na ona stara vremena kada smo se družili bez ikakvih ograničenja. Neka naš današnji susret bude jedna stranica koju ćemo okrenuti i ponovno se pokušati prisjetiti svih vrijednosti kojima obiluje naš prostor Podravine. Podravskim motivima želim svijetlu budućnost – rekao je župan Koren.

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić ja zahvalio naivnim umjetnicima koji su, kako je kazao, ponos Podravine i koji pokazuju što Podravina jest, otkud je sve krenulo, nastalo i što čuvamo u sebi. Potom je predao ključeve predstavniku naivnih slikara Zlatku Kolareku koji je zahvalio svima na podršci te poželio da posjetitelji iduća dva dana provedu u druženju sa slikarima i vrate se kućama puni dojmova.

U financijsku podršku manifestaciji, kao i svake godine, uključile su se i Koprivničko-križevačka županija te županijska Turistička zajednica. Nakon svečanosti otvorenja, župan i gradonačelnik su u pratnji predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić i suradnika obišli sajam naivne umjetnosti na kojemu su slikari prikazali tehnike slikarstva Hlebinske škole i kiparstva te sajam tradicijskih i umjetničkih obrta.

Posjetitelji su tijekom vikenda, na prostorima Gradskog parka i Zrinskog trga, imali priliku uživati u mnogobrojnim kulturno-povijesnim i zabavnim sadržajima samog grada Koprivnice i cijele Podravine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!