Gradski asfalt stavite na pauzu i odmorite u okruženju predivne prirode

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas živimo u vremenu u kojem su ljudi sve otuđeniji, sve više gledamo materijalno, sve više gledamo u ekrane, glave su nam više spuštene nego uzdignute. Prirodu i cvrkut ptica zamijenili smo asfaltiranim ulicama, popločenim trgovima i brujanjem klima uređaja sa zidova zgrada. Ipak, jedno mjesto u okolici našeg grada ponosno stoji u čast vremenu u kojem su ljudi, koliko god to bilo teško za priznati, bili više ljudi.

Spomenuto mjesto zove se Vrata Bilogore, a nalazi se svega par minuta vožnje automobilom od glavnog grada naše županije. Izletište je u vlasništvu obitelji Mihoci, a oni na njemu gaje upravo obiteljsku tradiciju, zajedništvo i ljubav, sve ono čega danas u ubrzanom stilu života nedostaje.

Na imanju se nalazi vinski podrum star preko 150 godina. Danas je taj podrum preuređen u predivan restoran autohtonog starinskog stila, a na jelovniku možete pronaći sva tradicionalna jela bilogorskog kraja, ali i bogatu vinsku ponudu naših brežuljaka.

Izletište se nalazi na jednoj od najviših točaka Bilogore i glasi za jedno od mjesta s najljepšim zalaskom sunca. Osobno vam mogu potvrditi da su glasine u ovom slučaju i više nego istinite. Sjediti na imanju s vama dragom osobom uz čašu dobrog vina i pogled na horizont na kojemu posljednje zrake sunca kupaju Sljeme, Kalnik, Medvednicu i Ivančicu je nešto što se riječima jednostavno ne može opisati.

Upravo to je možda i najbolji opis ovog predivnog mjesta – riječima se ne može opisati! Zato dragi moji, prvom prilikom uskočite u auto ili na bicikl i pravac na Vrata Bilogore!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!