Ovo su najpopularnija imena za pse na svijetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dobro je poznato da je pas najbolji čovjekov prijatelj. Mazimo ih i pazimo, oni su dio naših obitelji, a svu pažnju nam uzvraćaju bezuvjetnom ljubavi koju osjetimo i kad smo sretni i kad smo tužni.

Imena naših ljubimaca možemo podijeliti u dvije kategorije, klasična i moderna. Klasična su većinom vezana za područje s kojeg dolazimo i karakteristike psa. Kod nas je recimo često da se crni pas zove Garo, dok se onaj s malo više boja naziva Šarko. Moderna imena su pak često vezana za nešto što je u tom trenu popularno u društvu, pa tako ljubimci dobivaju imena po uzoru na likove iz omiljenih televizijskih serija ili filmova.

Sad kad smo prošli osnovu davanja imena ljubimcima, možemo se pozabaviti onime o čemu vam zapravo danas i pišemo, a to je 20 najpoznatijih imena za pse u cijelom svijetu. Vlasnici sve češće svojim psima daju ljudska imena, a nerijetko smišljaju i skroz nova zanimljiva imena za svoje ljubimce. Bez obzira na nove trendove, klasična su imena i dalje jako popularna.

Deset najpopularnijih imena za ženske pse su: Bella, Lucy, Molly, Maggie, Chloe, Lola, Zoe, Lily, Emma i Ruby.

Najčešća imena za muške pse su: Max, Charlie, Buddy, Rocky, Jack, Toby, Cody, Lucky, Oscar i Teddy.

Bez obzira što je većina ovih imena strana i stoje kao najčešće korištena u svijetu, iznimno su popularna i u Hrvatskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!