Udruga informatičara BBŽ organizira radionice za najmlađe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije uspješno završava ovu godinu organizacijom dviju radionica iz računalnog programiranja. Prva radionica pod nazivom “I MI ZNAMO PROGRAMIRATI” već se održava u Centru Rudolf Steiner u Daruvar, pod vodstvom učiteljice Petre Nikolić.

Programiranje je jedna od naj zahtjevnijih radnji u području IT industrije. Da bi se bilo dobar programer, mora se poznavati matematika, logika i sustavna izobrazba i još mnogo toga. No to ne znači da je programiranje nedostižno polaznicima Centar Rudolf Steiner Daruvar. Tako je ove godine osmišljena spomenuta praktička radionica rada i programiranja mikro računala, pod nazivom “I MI ZNAMO PROGRAMIRATI” – kaže predsjednik Udruge Informatičara Branko raičković.

Radionica,  koja traje već neko vrijeme odvijat će se odo kraja godine, kao i do sada sa dva sata tjedno, te će polaznici Centra Rudolf Steiner na kraju demonstrirati svoja postignuća.  Rad radionice je potpomognut projektom prema Zajednici tehničke kulture BBŽ.

-Rad sa ovakvom populacijom je prilično zahtjevan, no zahvaljujući voditeljici radionice Petri Nikolić i ravnateljici Centra Rudolf Steiner  Silviji Kancijan, uspjeh nije upitan – kaže Raičković.

Druga radionica pod radnim nazivom “Game Time – Izradi vlastitu igricu!” osmišljena je za najmlađe programere.

-Izraditi samostalno računalnu igricu programirajući u Scratchu nije ni malo jednostavno, no jako je zanimljivo. Polaznici ove radionice su učenici većinom uzrasta nižih razreda, no kako ih ima tridesetak, podijeljeni su u dvije skupine – kažu u Udruzi.

Radionice se odvijaju nedjeljom u terminu od 9 do 12 sati u prostorijama Gradske zajednice tehničke kulture Bjelovar. Organizaciju ove radionice sufinancira Hrvatski informatički savez, a voditeljica je učiteljica Davorka Medvedović.

-Programiranje se odvija većinom na individualnim računalima ili tablet uređajima, te sa laptopima u vlasništvu Udruge. Interes za ovakav vid izvaninstitucionalnog obrazovanja je vrlo velik, što potvrđuju pozitivni komentari roditelja. Opremanjem Bjelovarskog robotičkog centra, sredstvima EU i Vlade RH, koje je u tijeku, dobiti će se mogućnost za kontinuirani rad – kaže Raičković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!