Bogat program Supermaratona uključuje sportske igre za djecu, izložbu oldtimera, ali i dugoočekivani koncert

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Supermaraton, dugovječna utrka koja se trči od Zagreba pa sve do Čazme nakon dvije godine pauze ponovno će se održati. Direktorica Turističke zajednice Grada Čazme, Martina Dončević otkriva više.

-45. po redu međunarodni atletski Supermaraton Zagreba – Čazma “Od Kaptola do Kaptola” ove godine održava se 27. ožujka, u nedjelju, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Riječ je o najdužoj cestovnoj utrci u Hrvatskoj, dugoj 61 kilometar i 350 metara, te ujedno utrci s najdužom tradicijom – napominje. Prijave su otvorene još danas, a svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti ovdje.  Dosad je prijavljeno više od 100 natjecatelja. Start utrke bit će na Trgu bana Josipa Jelačića u 8 sati.

-Vremenski limit utrke je sedam sati. Podizanje startnih brojeva i čipova je na dan utrke od 6.30 do 7.45 sati u Turističko-informativnom centru. Za sve natjecatelje je osiguran ručak u Čazmi i svi trkači koji istrče utrku u vremenskom limitu primit će medalju i diplomu – navodi direktorica TZ. Za najbolje trkače predviđene su i novčane nagrade, a natjecatelji će biti podijeljeni u pet kategorija.

-Prva kategorija je do 29 godina, druga od 30 do 39 godina, treća od 40 do 49 godina, četvrta od 50 do 59 godina, a peta kategorija od 60 godina nadalje – otkriva Dončević. Organizatori Supermaratona su Grad Čazma, Turistička te Sportska zajednica. Tijekom vikenda, u Čazmi će se održavati bogat program.

-U sklopu Supermaratona ćemo imati dodatne sadržaje koji počinju već u subotu kad imamo dječju orijentacijsku utrku koju organizira naše Planinarsko društvo Garjevica Čazma. Imamo bike show, demo vožnja BMX biciklima i radionice za djecu na sportskim terenima u Čazmi – ističe. Nedjelja će također biti bogata dodatnim sadržajima.

-U organizaciji HPD Garjevica Čazma održat će se pješačenje od Zagreba do Čazme trasom Supermaratona koju su nazvali “Gojzericom od Kaptola do Kaptola”, a koja se održava po prvi put. Uz to, bit će i jahanje na konjima, izložba naših lokalnih proizvoda domaćih proizvođača i OPG-a, izložba u ateljeu Matko Antolčić, izložba starodobnih vozila u organizaciji Old timer kluba Ivanić Grad, atletska natjecanja i zabavne dječje igre gdje sudjeluju naš Dječji vrtić “Pčelica” Čazma, Osnovna škola Čazma i Srednja škola Čazma. To nam je već postala tradicija da prije dočeka maratonaca naša djeca i učenici odigraju razne igre i održe svoja natjecanja – kaže direktorica TZ.

Nakon što maratonci dođu na čazmanski trg i nakon što se proglase najbolji među njima, od 16 i 30 održat će se Moto alka u organizaciji Moto kluba Bjelovar. Nakon toga, od 20 sati publiku će zabavljati grupa Psihomodo Pop.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!