[FOTO] Posjećenost manifestacije iznad očekivanja, načelnik otkrio što je sljedeće u pripremi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Ovoga je vikenda u Velikom Trojstvu održana tradicionalna manifestacija Đurđevo na Bilogori. Između ostalog, posjetitelji su mogli vidjeti jurjevdansko umivanje u Romskoj kući, ali i blagoslov konja. Načelnik, Marko Kutanjac naglasio je kako je općina poznata po mnogobrojnim manifestacijama.

– U Velikom Trojstvu smo prepoznati po manifestacijama, od Gulašijade, Etno festivala, Jeseni na Bilogori pa i Đurđeva. Tisuću i više posjetitelja odaziv je jako velik za naše malo mjesto koje ima 2400 stanovnika – istaknuo je.

Kutanjac je zahvalio svim udrugama i volonterima koji su pomogli u organizaciji manifestacije, kao i Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar i Turističkoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak smatra kako je iz Velikog Trojstva poslana važna poruka.

– Grad Bjelovar je grad u kojem živi 21 od 22 nacionalne manjine, mi njegujemo uključivost, dakle suživot svih članova naše zajednice. U Velikom Trojstvu održavamo Đurđevo i šaljemo poruku mira, tolerancije i uključivosti, a spajamo je i s turizmom jer želimo Bilogoru prikazati u pozitivnom svjetlu. Imamo ovdje jako puno toga za pokazati – navodi.

Načelnik Velikog Trojstva za kraj je istaknuo kako će se u povodu Dana općine koji se obilježava na blagdan Presvetog Trojstva 11. lipnja održati Gulašijada u Etno okućnici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!