Donosimo vam vodič događanja za ljetne kolovoške dane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Paprene cijene na moru mnoge su ove godine primorale da provedu ljeto u svom gradu. No, ljeto u gradovima sve je samo ne dosadno, jer su brojne gradske ustanove osmislile i organizirale sadržaje i to najčešće besplatne, za sve zainteresirane. 

Vodeno osvježenje i ove godine nude bazeni u Bjelovaru, Šandrovcu i Velikom Grđevcu, sve više kupača privlači i biološko kupalište u Čazmi, kao i Termalni vodeni park Aquae Balissae i Toplice u Daruvaru. Cijene – za svaki džep. 

CIJENE ULAZNICA (cjelodnevnih)

Bjelovar – odrasli: 3 eura, djeca: 2 eura (besplatno do 5 godina)

Veliki Grđevac – odrasli: 3,5 eura, djeca od 10 do 15 godina: 2 eura (djeca do 10 godina besplatno)

Šandrovac – odrasli: 3 eura, djeca: 2 eura

Čazma – odrasli: 3 eura (vikendom 5 eura), djeca od 5 do 15 godina: 2 eura (vikendom 4 eura)

Daruvar, TVP Aquae Balissae – odrasli: 12 eura, djeca, studenti, umirovljenici, učenici, HVIDR-a: 9 eura

Daruvar, Toplice – odrasli: 6 eura (7,5 vikendom), umirovljenici: 5,5 eura (vikendom 6,5), djeca do 10 godina: 4 eura (vikendom 5,5)

No, nije bazen nužni odmor za svakog stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije. Zato se u brojnim gradovima nude različiti sadržaji za različite generacije. 

BJELOVAR

Tijekom cijelog srpnja održana su brojna događanja u središnjem i boho parku, a u kolovozu se nastavljaju projekcije fantastičnih filmova u sklopu Filmodrom ljetnog kina. Također, svoj program u kolovozu prezentirati Zajednica Mađara grada Bjelovara, kao i Matica umirovljenika, Vijeće ogranka Matice Hrvatske BBŽ-a koja organizira čitanje pod zvijezdama te Sportski plesni klub H-8. 

Bogati sadržaji osmišljeni su i za najmlađe, poglavito čitaonice igraonice, obiteljske zabavne igre i predstave koje će najmlađima prikratiti vruće ljetne dane. 

DARUVAR

Četvrtog kolovoza po prvi će put u Daruvaru, ispred Dvorca nastupiti i grupa Pavel, čija svirka počinje u 21 sat. Ethno in DA hood na rasporedu je 26. kolovoza, kada će, uz etno radionice biti održan i buvljak, ali i nastupiti Martin Ladika i njegov bend, te glazbena družina Cinkuši. Ta manifestacija u Daruvaru završava Zakijevom večeri pod nazivom Daruvar voli svoje pjesnike, posvećenoj poznatom daruvarskom pjesniku Damiru Horvatu. Na njoj će priliku da pokažu što sve znaju i mogu imati i daruvarski pjesnici amateri. 

U Daruvaru se održava i ljetno kino pod zvijezdaama i to sve do 16. kolovoza.  Tom filmskom projekcijom 16. kolovoza ujedno počinje ovogodišnji Daruvar rock city festival, prethodnih godina poznat pod nazivom Blues rock festival Daruvar. Traje od 16. do 19. kolovoza i donosi odlične koncerte ali i projekcije. 17. kolovoza održat će se radionica “Blues in Every Form” koju će voditi Jurica Leikauff, a od 20:30 zasvirat će Staša i Predrag Kukić. Idućeg dana koncerti na Trgu kralja Tomislava počinju u 20 sati, nastupom grupe Echoes, od 21:15 nastupaju Bluzy Threesome a od 23 sata Cota G4. U subotu 19. kolovoza, Moto alka vozi se od 17 sati, a u 20 sati na pozornicu će stati Balkan Blues Club. Od 21:15 nastupaju The Screaming Wheels, a od 23 sata Zabranjeno pušenje. 

GRUBIŠNO POLJE

Novoosnovana Turistička zajednica Južna Bilogora u Grubišnom Polju i Velikom Grđevcu planira Ljeto na Južnoj Bilogori. Ono počinje 5. kolovoza i traje do 26. kolovoza, a održava se svake subote. Prva i posljednja subota manifestacije odvijat će se na Bari u Grubišnom Polju, dok će se programi 12. i 19. kolovoza odvijati u Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu. Prva subota u kolovozu počet će uz kuhanje graha grubišnopoljskih i velikogrđevačkih udruga od 16 sati, nakon čega slijedi aktivnosti za djecu u organizaciji CIK-a Dr. Franjo Tuđman i Knjižnice Mato Lovrak. Od 20 sati nastupa Ivan Ivanković i bend. 12. kolovoza u Lovrakovom centru od 18 sati počinju aktivnosti za djecu, a od 20 sati nastupa Acoustic duo O&M. Subotu nakon toga, 19. kolovoza na istom mjestu, nastavljaju se slični sadržaji, od 18 do 20 sati bit će radionice za najmlađe, dok će od 20 sati nastupiti Akustični duo Pero&Natalija. Posljednji vikend događanja se vraćaju na Baru. Od 18 sati kreću radionice za najmlađe, a koncert će održati Divke od 20 sati. 

Iz turističke zajednice pozivaju sve željne zabave da svakako dođu i uživaju u Lovrakovom centru i na Bari, posebno ako nikad do sad nisu bili. 

GAREŠNICA I OKOLICA 

Centar za posjetitelje Natura 2000 Garešnica od sredine kolovoza nastavit će sa sličnim sadržajima kao i prije ljetne stanke, edukativnim predavanjima i šetnjama, a točan raspored objavit će kao i uvijek na svojim Facebook stranicama. 

U Hercegovcu su počeli s pripremama za glavnu općinsku manifestaciju, Dane krumpira, koji će 25. i 26. kolovoza tu općinu učiniti središtem zabave. Bit će to dva dana odlične zabave jer će u petak navečer svirati Petica, u subotu će svirati Maja Šuput. Njezin koncert počinje oko 21:15. Prije nje, svirat će grupa Korak. Neće izostati ni odlična gastronomska ponuda jer će se tijekom poslijepodneva u lokalnom parku pripremati jela, a jedan od sastojaka mora biti krumpir. Iz Općine pozivaju sve da oslobode posljednji vikend u kolovozu za tu manifestaciju

ČAZMA

I u Čazmi su ovog ljeta odlučili nizom aktivnosti stati na kraj pomalo dosadnim ljetnim danima na kontinentu. Posebno bogat sadržaj je bio za vrijeme Dana grada, a građanima je uvijek u ponudi najposebniji bazen u Hrvatskoj…

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!