RUDNA RENTA Istraživanja bi mogla donijeti nove prilike za zapošljavanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – U narednih pet godina na grubišnopoljskom području, u tamošnjih desetak naselja, INA će u suradnji s Ministarstvom gospodarstva provoditi istraživanja, odnosno snimanja 3D seizmičkih podataka. Riječ je o tzv. prostoru “Drava 03”, a istraživanja bi trebala pokazati ima li na poljima i u šumama oko Grubišnog Polja ugljikovodika. U prijevodu, rezultati će pokazati može li Grad primjerice računati na rudnu rentu, kakvu uživa općina Veliko Trojstvo.
– Radi se o nastavku istraživačkih radnji na području naše lokalne uprave. Projekt se zove “Virovitica” jer zahvaća dio Virovitice, ali i jedno šest naših naselja na istočnom dijelu naše lokalne uprave. To su zaista hvalevrijedni radovi – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Radovi bi trebali započeti iza Nove godine, a ono što bi najviše moglo razveseliti Grubišnopoljce, nova su zapošljavanja.
– Bit će potrebe za zapošljavanjem vjerojatno dosta ljudi s našeg područja. To će biti djelatnost za osobe sa srednjom i nižom stručnom spremom – rekao je Mađeruh.
Posao bi moglo pronaći oko stotinjak osoba. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!