Kumovi psi u godinu dana izgrizli sestru i brata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PREDAVAC – Dvanaestogodišnji Sven želi postati nogometaš. Da bi došao do središta mjesta, do igrališta, prijatelja, od svoje kuće treba proći Ulicom 29. rujna kraj kuće Mirka Boltižara, uspješnog poljoprivrednika. Mirko ima prostrano dvorište u kojem su znala obitavati i tri psa. Vrata su često otvorena…

Tako je bilo i u srijedu predvečer. Sven je prolazio ulicom kad je pred njega izašao pas. Vlasnik je bio u blizini, pas je bio slobodan, bez podvodca. Napao je nesretnog dječaka, ugrizao na četiri mjesta. Sven je prevezen u bolnicu gdje su liječnici zaključili kako su rane na ramenu, nadlaktici, bedru i potkoljenici – površinske. Još uvijek je na traumi.

Tragovi zuba na ruci dječakaStigla je i policija te vlasniku psa na mjestu događaja naplatila novčanu kaznu zbog nedržanja psa pod nadzorom, odnosno zbog počinjenog prekršaja iz čl. 30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kazna je 200 kuna, ali kako je podmirena odmah, prekršitelj je platio pola iznosa.

Bila bi to uobičajena crnokronična vijest da prošle godine Svenova sestra nije prolazila kraj istog dvorišta gdje ju također napao pas. Bio je to kućni ljubimac koji je nedugo potom skončao u čudnim okolnostima. I ona je izgrižena, i dan danas ide kod liječnika po psihološku pomoć. Isti vlasnik, dva psa, ozlijeđeni sestra i brat u manje od godinu dana! Dvije obitelji čak su i u kumskim odnosima.

Majka Sanja je očajna, proteklih je mjeseci najmanje četiri puta zvala policiju. Patrola bi došla, upozorila vlasnika, ali što mogu dok se „zločin“ ne dogodi. Prosvjedovali su i susjedi koji djecu moraju voziti u automobilu pokraj kuće s agresivnim psima.

-Djeci pomažu psiholozi, a meni će uskoro trebati psihijatar – kaže Sanja na rubu suza od nemoći da osigura sigurnost i mir svojoj djeci.

Šokiran je i načelnik općine Rovišće, i sam iz Predavca. – Komunalni redar nekoliko je puta dolazio kod vlasnika pasa, upozoravao ga da ne mogu bez povodca na javnu površinu. Zbog prvog incidenta naplaćena mu je kazna u iznosu od 2.000 kuna. Opet će dobiti kaznu s maksimalnim iznosom, ali kakva je to utjeha za izgriženu djecu kojima će traume trajati godinama, ljutito nam je rekao Slavko Prišćan.

Vlasnik psa nije nam se javljao na telefon, a majka stradale djece prisiljena je pravdu i sigurnost za svoju djecu potražiti na sudu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!