‘Sjedila sam u tom društvu prije tri godine, sada sam u drugoj ekipi’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Poštovani, u Vašoj objavi https://www.facebook.com/105187474301082/posts/269797897840038/  od 27. 02. o zbivanjima u Gradskoj organizaciji SDP-a Bjelovar objavili ste fotografiju na kojoj sam i ja.

Fotografija je zasigurno starija od tri godine jer sam ja sada potpredsjednica stranke Demokrata od prosinca 2018. g. Prije toga sam legitimno izašla iz  stranke SDP-a.

Objavljivanjem stare fotografije uz aktualna zbivanja nanosite meni i drugim bivšim članovima političku štetu i zbunjujete javnost.

Kao profesionalni medij sigurno znate da uz svaku vijest morate imati vjerodostojnu fotografiju  nastalu u ispravom vremenskom okviru u svjetlu opisanih događaja, a ne stare fotografije irelevantne za aktualni događaj.

Ovim putem vas ljubazno molim pismenu ispriku te se u budućnosti nadam profesionalnoj i ugodnoj suradnji i točnom informiranju o svim zbivanjima koja se tiču mene, u političkom smislu, te moje stranke Demokrata.

S poštovanjem, Bojana Hribljan, potpredsjednica Demokrata, predsjednica stranke Demokrata BBŽ.“

Poruka je to koju smo zaprimili prošlog tjedna. Da „ne zbunjujemo javnost i protagoniste sa sporne fotografije“, pojasnit ćemo što se dogodilo.

Očito je da se radi o fotografiji čiji je cilj ilustrirati temu, a tekst se bavi dramatičnim sastankom Gradske organizacije SDP-a na koji nisu bili pozvani novinari pa tako autentične slike ne može biti.

Fotografija je, dakle, ilustrativna, preuzeta sa službene stranice bjelovarskog SDP-a, potpisana je kao arhivska, pa vam stoga ta objava nije mogla nanijeti štetu.

U tekstu nigdje ne piše niti se tvrdi da je fotografija iz novijeg razdoblja.

Redakcija klikni.hr nije obvezna voditi računa s kim ste se i zašto fotografirali tijekom vaše političke karijere i šteti li vam to danas ili ne.

Korištenje različitih vrsta fotografija (novih i starih) za ilustraciju tema uobičajen je postupak prezentacije sadržaja i možemo ga svakodnevno naći u brojnim medijskim izdanjima. (ur)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!