Trebate li nekog od službenika u Bjelovaru, pišite im i naoružajte se strpljenjem!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zašto se ne može doći do službenika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Bjelovaru, već se papiri mogu jedino ubaciti u sandučiće ispred ispostave, pitanje je koje su nam postavili čitatelji koje takav način rada ljuti još i više s obzirom na nedavni skandal kada se dvadesetak djelatnika bjelovarskog HZZO-a protiv koronavirusa cijepio preko reda u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u kojem radi otac jedne djelatnice. Je li građanima u bjelovarski HZZO ulaz zabranjen, pitali smo i njih, a dok iz bjelovarske Područne službe vlada muk, odgovor je stigao od glasnogovorništva HZZO-a iz Zagreba koje tumači da građani i dalje mogu doći do službenika i radnika HZZO-a, ali zbog epidemiološke situacije na “prilagođen i specifičan način”, a sve zbog sigurnosti i osiguranika i zaposlenih u HZZO-u. Taj prilagođen i specifičan način konkretno znači da su na ulazu u bjelovarsku i sve druge ispostave izvješene sve potrebne obavijesti uz navođenje kontakt podataka radnika po vrstama predmeta. Nadalje, navodi se u odgovoru iz HZZO-a, postavljeni su sandučići za odlaganje zahtjeva dok je osiguranicima omogućen pristup svim tiskanicama na posebnim za to priređenim policama, ali se rad sa strankama i dalje, tvrde, obavlja neposredno, no uz prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem i pod uvjetom da zahtjev ne može riješiti bez prisutnosti građana. One kojima je zbog provođenja određenih epidemioloških mjera onemogućen ulazak u prostorije HZZO-a, HZZO će posebno uputiti na podnošenje svog zahtjeva drugim putem.

-Također, kada radnici Područne službe Bjelovar primijete da određena osigurana osoba iz bilo kojeg razloga želi neposredno obaviti određeni upit i sl., tada iznimno, uz pridržavanje mjera zaštite, osigurana osoba može doći u predviđene prostorije (šalter sala, a sobe prema procjeni). Od 6. studenog 2020. godine u Područnoj službi Bjelovar koriste se i toplomjeri za mjerenje temperature radnicima i osiguranicima prilikom ulaska (u Ispostavama se tako postupa od 9. studenog 2020. godine) – navodi u svom odgovoru HZZO.

U prijevodu, građani mogu do zaposlenih HZZO-a ako baš moraju, ali preporučuje se da to ne rade, a ako baš žele morat će se možda i pomučiti da do njih i dođu. U svakom slučaju im mogu ostaviti pisamce.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!