Damir Bajs do sada potrošio najviše novca, neki kandidati u kampanji s nula kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zakonsku obvezu dostave financijskih izvješća sedam dana prije drugog kruga lokalnih izbora ispunilo je 283 od ukupno 317 izbornih sudionika, objavilo je u nedjelju Državno izborno povjerenstvo. Učinili su to i kandidati u drugom krugu izbora u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Iako ga kroz kampanju vodi krilatica „oni se bore plakatima, a mi rezultatima“, Damir Bajs do sada je potrošio najviše novca za izborne plakate i druge oblike oglašavanja. Točnije, 175.890,20 kuna, kako stoji u Izvješću o troškovima koje je dostavio Državnom izbornom povjerenstvu. Kao što smo ranije pisali, Bajs je još uoči prvog kruga izbora primio donacije od stranačkih kolega Ivane Pirin i Maria Preskočila, kao i stranke HS-LD, od gotovo 80 tisuća kuna.

Bajsov protukandidat u drugom krugu Marko Marušić (HDZ-HSLS) do sada je na izbornu promidžbu potrošio 173.048,47 kuna, a skoro većinu troškova uspjet će ‘pokriti’ donacijama više tvrtki koje su mu uplatile 171 tisuću kuna.

U usporedbi s kandidatima za župana, iznosi koje su potrošili pretendenti na načelnička mjesta u četiri općine BBŽ koje u nedjelju očekuje drugi krug izbora su teško usporedivi. Od svih kandidata najviše je do sada potrošio HDZ-ov Tuna Ivić koji se u Đulovcu bori za mjesto načelnika s Anđelkom Kolićem (DBNL). Ivić je do sada na promidžbu potrošio 14.539,36 kuna, dok njegov protukandidat u izvješću tvrdi da nije potrošio ništa. Iza Ivića po visini troškova kampanje nalazi se HSS-ov Antonio Babec koji u Severinu s ‘trona’ želi srušiti dugogodišnjeg načelnika Žarka Žgelu (HDZ). Babec je do sada u kampanju uložio 7.195,63 kuna, a Žgela 2.009,55. Ivan Kovačić (HSS) je u borbu za novi mandat na čelu Velikog Trojstva uložio 2.300,00 kuna, a njegov protukandidat Marko Kutanjac (HSLS) 718 kuna. Najmanje je do sada stajala kampanja u Šandrovcu. Aktualni načelnik i lovac na novi mandat na čelu te općine Josip Dekalić (DHSS) do sada nije potrošio ni kune za kampanju, dok je HDZ-ov Dario Halauš potrošio 897 kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!